Хто наглядає на Козятинщині за додержанням законів

  • 524

Інтерв’ю з прокурором

...

Згідно з розподілом обов’язків керівника Калинівської місцевої прокуратури з червня поточного року виконує функції “козятинського прокурора” Сергій Михайлович Півнюк. У його функції входить обслуговування не тільки Козятинського району, а й Погребищенського. Згідно з наказом прокурора області, його призначили на посаду з грудня 2015 року. По червень 2018 року пан Півнюк перебував на посаді заступника керівника Калинівської місцевої прокуратури.

Працює він в органах прокуратури з травня 2003 року. За цей період займав ряд посад. Був прокурором Томашпільського району, Вінницьким прокурором з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері, заступником прокурора Козятинського району (2010-2012 рр). Родом з Жмеринського району, одружений, має двох синів.

Відео дня

У ексклюзивному інтерв’ю газеті “RIA-Козятин” козятинський прокурор зазначив, що згідно з законом України про прокуратуру (нового зі змінами), до функцій прокуратури, насамперед, відноситься підтримання державного обвинувачення, яким безпосередньо займаються процесуальні керівники та представництво інтересів громадян або держави в судах. Крім того, нагляд за додержанням законів органами дізнання та досудового розслідування. Також є функція, яка зазначена: нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах.

— Безпосередньо керівниками Козятинського підрозділу Калинівської місцевої прокуратури, протягом 9 місяців поточного року щодо представництва, зокрема, функцій діяльності пов’язаних з представництвом заявлено 15 позовних заяв, — розповів Сергій Михайлович. — Зокрема, з яких у сфері земельних відносин — чотири, про визнання спадщини від умерлої та передачі комунальної власності Махаринецької та Зозулинецької сільських рад земельних ділянок на загальну суму 188 тис. грн. Також було заявлено (на сьогоднішній день вже позов задоволений) про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки до товариства “Холл інтернешнл” і наразі ця земельна ділянка повернута в державну власність загальною площею 109,7 гектара. Крім того, заявлено нашими колегами 8 позовів у бюджетній сфері на загальну суму 16 тис. грн та у сфері охорони дитинства — три позови на загальну суму 83 тис. грн. Це робота за перших три квартали.

— Що можете сказати про стан злочинності на Козятинщині?

— Згідно з Законом України про прокуратуру, останньому відведена координаційна функція за участі керівника Калинівської місцевої прокуратури. До речі, її діяльність поширюється на Калинівський, Козятинський, Хмільницький, Літинський та Погребищенський райони. Під головуванням керівника Калинівської місцевої прокуратури двічі на рік проводиться координаційна нарада, куди запрошуються керівники територіальних правоохоронних органів. Заслуховуються питання щодо дотримання законності в бюджетній, земельній сферах та відносно боротьби із корупцією і, в тому числі, стану злочинності. За результатами цих нарад кожному з правоохоронців залежно від того, де знаходяться, має місце незначне зростання або поширення тих чи інших кримінальних порушень, визначаються спільні заходи на оперативних нарадах. Якщо, наприклад, взяти і проаналізувати село Махнівку, де, фактично, траса міжнародного значення, де трапляється багато ДТП, то, безперечно, координується функція разом з органами патрульної поліції і таке інше. Це коротенько щодо стану злочинності, не вдаючись до цифр. Загалом, якщо порівняти з минулим роком, то на території Козятинського району стан злочинності перебуває в аналогічному рівні, як і минулого року.

— Як працює Козятинська прокуратура?

— Згідно зі статтею 23 закону України про прокуратуру, ми, безпосередньо, захищаємо в рамках представництва інтереси держави. У нас кожного дня приймальний день. Зокрема, я приймаю щопонеділка з 9.00 до 18.00. Ми розглядаємо усі, безперечно, заяви з будь-яких питань, яких вони стосуються на підставі наших повноважень, в зв’язку із змінами в законодавстві. Згідно зі статтею 7 Закону про звернення громадян, можемо спрямувати звернення людини відповідно до тих чи інших компетентних контролюючих органів. Залежно від повноважень беремо питання під контроль.

— Як можете прокоментувати справу по колишній виховательці дитсадка №6 Зої Піркл, яку незаконно звільнила депутат директорка закладу Гаврилюк, а потім звинуватила у знущанні над дітьми.

— За результатами розгляду заяви Піркл, були внесені відомості в ЄРДР за Ч.1, ст.137 Кримінального кодексу України. Насамперед, хочу зазначити, що за результатами досудового розслідування працівниками, зокрема, слідчим, слідчого відділення Козятинського відділу поліції, прийнято рішення про закриття кримінального провадження. Проаналізувавши і дослідивши всі докази в рамках даного провадження було встановлено те, що  фактичної істотної шкоди для потерпілих не встановлено. За результатами вивчення матеріалів даного кримінального провадження, прокуратура вважає, що рішення слідством прийнято законно. Підстав про скасування його немає. Крім того, хочу зазначити, що є ще інше кримінальне провадження, яке також було зареєстровано за зверненням Піркл на дії посадовців щодо незаконного звільнення. Крім того, остання також звернулася до судових інстанцій, її було поновлено на роботі, було прийнято слідчими рішення про закриття даного кримінального провадження. Згідно з повноваженнями Кримінального процесуального кодексу, прокурор перевіряє дії слідчого. Нами, зокрема, моїм процесуальним керівником, за результатами перевірки даних матеріалів було винесено постанову про скасування постанови, про закриття кримінального провадження, дано вказівки. Наразі, виконання вказівок перебуває на контролі Калинівської місцевої прокуратури.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up