Хто отримує субсидії — зверніться знову в «Прозорі офіси»

Хто отримує субсидії — зверніться знову в «Прозорі офіси»
Фото: misto.vn.ua
  • Кабмін змінив систему субсидій. На новий опалювальний період знижку на комуналку не отримають ті, хто приховує свої доходи, має велике житло та новеньке авто.
  • У мерії розказали, що всі старі вимоги до отримувачів субсидій зберігаються. Чиновники радять вінничанам звернутися до «Прозорих офісів», де можна дізнатися чи отримаєте ви ще субсидію.
     

З 1 травня почали діяти нові правила та вимоги до нарахування субсидій. Про них ми детально писали у матеріалі: Субсидії по-новому: маєш велику квартиру — знижки на комуналку не буде. Коротко про зміни, хто не отримає субсидію:

  • власники великих приватних будинків (понад 200 м²) та квартир (понад 120 м²);
  • люди, які купили автівки протягом останніх п’яти років (рахувати від 1 травня 2013 року);
  • люди, що неофіційно працюють або за кордоном і вказують в декларації «нульові» доходи. Їм автоматично призначатимуть дохід 5286 гривень.

Міські чиновники розказали й інші зміни до постанови, які прийняв Кабмін.

Відео дня

— Оплата Єдиного соціального внеску тепер є обов'язковою для отримання субсидій. Якщо вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому ніж мінімальний (819 грн), сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи, — сказала керівниця департаменту соцполітики Лариса Попова.

Раніше якщо отримувач субсидій заборгував за комунальні послуги більше 340 гривень (20 неоподаткованих мінімумів громадян), то йому припиняли субсидії. Тепер цю норму поширили й на обов’язковий відсоток платежу за комунальні послуги.

— Раніше обов’язкову частку не виділяли, зараз, коли ми будемо робити повідомлення через Центр муніципальних систем, там буде колонка «Обов’язкова частка», якщо в ній буде заборгованість, яка перевищує 340 гривень, то субсидію не надаватимуть, — сказала Попова.

Крім того, є зміни й в системі нарахуванні субсидії. Про це розказала заступниця директора департаменту соцполітики Наталія Паламарчук.

При розрахунку розміру субсидій тепер будуть враховуватися доходи не фактично проживаючих, а членів сім'ї. Для прикладу, якщо в складі сім'ї троє людей — жінка, чоловік, дитина; а прописана в квартирі тільки жінка й дитина, то субсидію призначатимуть саме на жінку та дитину.

Для обрахунку розміру держдопомоги будуть враховувати й дохід людей, які досягли 18-річного віку. Тим кому, на 1 липня виповнилося 18 років, ми вже беремо їхні доходи. Якщо ця людина навчається у виші та отримує стипендію, то цей дохід враховується в нарахуванні розміру субсидій. Якщо це студент-контрактник, у якого відсутні доходи, тоді йому автоматично призначать дохід у 1 прожитковий мінімум — 1762 гривні.

Аби упевнитися, чи зможете отримати субсидію на наступний період, в мерії радять звернутись до Прозорих офісів, де надають соціальні послуги:  

  • «Вишенька»

Космонавтів, 30 (0432)50-83-88

  • «Замостя»

Брацлавська,85 (0432)50-86-26

Ці заклади працюють з 9.00 до 17.00 з понеділка по четвер і з 9.00 до 16.00 у п’ятницю
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up