Хто познущався над вулицями Виговського та Бойка?

Хто познущався над вулицями Виговського та Бойка?
Хотіли як краще, а вийшло як завжди

У редакцію нашого щотижневика звернувся мешканець Білої Казарми. Він повідомив, що ремонтуючи вулицю Виговського, над нею просто познущалися: «Поїдьте, подивіться і напишіть, будь ласка, про це».

Вулиці Виговського і Бойка за станом дорожнього покриття не найгірші в Козятині та й, мабуть, на Білій Казармі. Куди гіршими є Рєпіна, Чайковського чи Данила Нечая. Тільки коли вже роблять якийсь ремонт на дорозі, то дорога повинна стати кращою після ремонту, а не навпаки.

Такий ремонт дороги, як грейдування, давно вичерпав себе. Його застосовують тільки в окремих випадках при розширенні дорожнього полотна, а дорожні западини чи колії на дорозі підсипають.

Відео дня

У правилах поточного ремонту утримання вулиць і доріг в пункті 4.4.1. написано: «Для ліквідації деформацій і руйнувань на грунтових, гравійних і покриттях з щебеню дорогах, спричинених рухом автотранспорту і природними факторами, необхідно проводити систематичні роботи з утримання і поточного ремонту дорожнього одягу. Утримання і поточний ремонт цих покриттів складається з проведення ямкового ремонту, прибирання катану, усунення хвиль, гребінки і колій. Виправлення поперечного профілю з метою створення необхідного поперечного ухилу проїзної частини дороги. Тобто поперечного ухилу для водовідведення».

Грейдування козятинських доріг завершується лише висипанням на поверхню дороги щебню. Люди ходять по щебню, і з часом кожен камінчик знаходить своє місце на дорозі.

Вулиці Виговського та Бойка після грейдування кращими не стали, а от клопоту їхнім мешканцям прибавилось. Западини на дорозі після грейдування залишилися, а калюжі стали більшими.

— Наша вулиця з невеликим потоком транспорту. Нею їздять в основному жильці вулиці, у яких є автівки. Де взявся цей грейдер і хто його сюди прислав, коли ми його не замовляли? Була дорога, як дорога, а тепер з неї зробили не відомо, що, – кажуть мешканці вулиці Виговського.

На вулиці Бойка схожа ситуація. Де були калюжі, там вони стали ще більшими. Адже в декількох місцях після грейдування не стало природного водовідведення, тому що нагорнули гребінь.  

– Якщо вже щось робити, то щоб воно було на користь людям, а не робити його для галочки, – каже пан Сергій.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Valentina Chornenkaya

    Така сама ситуація на Джерельній(Кірова).Після грейдерування великі незручності для пішоходів. Ями  як були, так і залишаються.Після дощу наповнюються водою і пройти неможливо.
  • Oleg Maksimchuk

    Аналогічно Матросова, ділянка від автопарку до Білоцерківської від # 1 до # 11.

keyboard_arrow_up