Ігор Грубеляс: «На високоточне діагностичне обладнання отримана ліцензія і приймальне відділення вже працює»

Ігор Грубеляс: «На високоточне діагностичне обладнання отримана ліцензія і приймальне відділення вже працює»

В середу, 22 вересня на брифінгу народний депутат України Ірина Борзова говорила про відкриття оновлених приймальних відділень за програмою «Велике будівництво» опорних закладів охорони здоров’я області. Йшлося і про Козятинське приймальне відділення, яке офіційно відкрили, але воно ще не запрацювало. Щоб з’ясувати, в чому причина ми звернулися до в. о. головного лікаря Ігоря Грубеляса

Нагадаємо, ми повідомляли чому в Козятинській лікарні не працює приймальне відділення екстреної допомоги?
Зустрівшись з головним лікарем ми запитали його, з якої причини оновлене приймальне відділення, яке вже відкрили по факту не працює.

— Приймальне відділення, де встановлено сучасне обладнання діагностичного блоку відділення екстреної невідкладної допомоги Козятинської ЦРЛ, яке було закуплено за державні кошти у рамках Президентської програми реконструкції приймальних відділень. Користуючись випадком, що до нас завітали представники преси хочу звернутися до шановної мною громади. Звертаюся до вас з повідомленням, що на високоточне діагностичне обладнання вже отримана ліцензія і приймальне відділення вже працює. Це говорить про те, що тепер кожен, не лише жителі нашої громади, а кожен громадянин України у якості пацієнта при необхідності, який звернувся за медичною допомогою може безкоштовно наголошую безкоштовно лише після направлення свого сімейного лікаря та лікаря спеціаліста при наявності показів встановленому порядку отримати послугу обстеження на 32 зрізаному комп’ютерному томографі, сучасному цифровому рентген апараті та на апараті ультразвуковорї диагностики.

— Ігор Петрович, ми були у вас, коли ще купа деталей в коробках в руках київських та харківських інженерів ставали високоточним обладнанням готовим для роботи. У всякому разі так багато людей розуміють?

Відео дня

— Так, нам дійсно встановили сучасне високоточне обладнання. Якщо сказати більше зрозумілою мовою, то уявімо, що це новий автомобіль. Тільки ви не поїдете ним поки у вас не буде прав на керування транспортним засобом. У нас не автомобіль і не права, а високоточне обладнання на яке потрібно було отримати ліцензію на нього.

— Що потрібно, щоб на сучасному обладнанні пройти обстеження?

— Лише звернутися до сімейного лікаря, із яким було укладено договір, чи до вузького спеціаліста, які згідно програми державних медичних гарантій направлять на проведення обстеження. Наголошую, що позачергово право отримати послугу мають пацієнти по естреним показам, всі інші отримають послугу в плановому порядку. Для надання цих послуг є достатня кількість спеціалістів, які пройшли відповідне навчання та володіють методикою роботи. Працюватиме обладнання буде 24 години на добу та 7 днів на тиждень для надання екстреної допомоги. Для планової допомоги — в робочі дні та встановлені законодавством часи з 8 до 14 години.

— Ігор Петрович, то може не треба було поспішати з відкриттям поки не було ліцензії?

— Так, дійсно, відбулось відкриття, але відкриття чого — першої черги реконструкції відділення екстреної (невідкладної) допомоги, до якої і входить діагностичний блок, в один час, а дозвіл (ліцензію на право використання джерел іонізуючого опромінення) отримано дещо пізніше. На жаль, процедура отримання дозволу має пройти тривалий процес експертизи із залученням фахівців різного напрямку роботи (держпродслужби, екології, радіаційного захисту, дотримання будівельних норм), А це є затягування в часі незалежно від моїх, чи чиїхось власних забаганок. Є процедура отримання ліцензії від державної інспекції ядерного регулювання. Подібні проблеми виникли не лише у нас, а у інших лікувальних закладах.

Але, це ми пройшли і готові до рутинної цілодобової роботи. Пацієнти незалежно від віку, статі, релігійних, політичних уподобань можуть тепер отримати послугу якісного обстеження в нашому лікувальному закладі Козятинська ЦРЛ

На завершення нашої зустрічі керівник Козятинської центральної районної лікарні звернувся з подякою до всіх, хто вніс вклад в оновлене приймальне відділення ЦРЛ

— Від себе особисто хочу подякувати всім, без винятку, причетним до гарної справи: Проектантам, будівельникам, архітекторам, енергетикам, державним посадовцям та посадовцям місцевого самоврядування різних рангів, депутатам міської ради, наладчикам обладнання, працівникам лікарні (вибачте, якщо когось не відмітив) за створенням можливості кожному громадянину України отримати якісну медичну допомогу. Бажаю всім міцного здоров’я! З повагою Ігор Грубеляс.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • lievsha 007

    Якби Борзова не згадала за Козятин , то ще б були без "прав"

keyboard_arrow_up