Ініціативна група перевіряла температуру у школах та садочках Козятина: де найхолодніше?

Ініціативна група перевіряла температуру у школах та садочках Козятина: де найхолодніше?
  • Ми вже повідомляли про зустріч батьків учнів та дошкільнят в кабінеті міського голови щодо відсутності тепла у школах та дитячих садочках.
  • Стало відомо, що лісовози з дровами будуть через тиждень, а у батьків вистачить терпіння до наступного понеділка.
  • Але батьки скликали ініціативну групу по перевірці температурного режиму закладів дошкільної і шкільної освіти.

Коли представник преси приєднався до ініціативної групи, вона вже працювала у ліцеї-школі. У класних кімнатах першого та другого поверхів була температура від 11 до 16 градусів. Учнів у школі в цей день не було, директор освітнього закладу Олена Білянець своїм розпорядженням відмінила заняття в класах до зміни ситуації на краще. Керівник учбового закладу, супроводжуючи ініціативну групу, до якої увійшли батьки школярів, депутат міської ради та представник лабораторних досліджень розповідала, скільки в школі є всього хорошого, бракує тільки тепла від опалення. Тепло душевне у школі є. Наостанок вона показала, якою буде шкільна їдальня, яку на даному етапі переробляють під стандарт нової української школи.

Наступним пунктом перевірки температурного режиму був дитячий садочок «Лелека». 

Відео дня
v class="video-block">

Судячи з того, що директор дошкільнят прийшла в руці з телефоном, вона довго спілкувалася з кимось, як їй діяти щодо появи в садочку ініціативної групи. Яку отримала вказівку, нам не відомо, але керівник дошкільного закладу була налаштована категорично і наполегливо попросила всю ініціативну групу, включаючи лаборанта, покинути приміщення дитячої установи.

— Ми не будемо заходити, нехай лаборант зробить заміри температури, — сказав Депутат міської ради Євген Малащук.

Директор садочка знов кудись телефонує і в телефонному режимі отримує вказівку, як їй діяти. Після чого пішли від директора запитання типу: чий ви тато, покажіть посвідчення депутата, показжіть посвідчення представника СЕСу, розпорядження управління освіти на перевірку температурного режиму. Тож ініціативній групі довелось виконати ряд вимог, включаючи одягання бахіл. На щастя, вони були у сумці лаборанта

Ситуація пришвидчилась, коли на Мічуріна 17 приїхали спочатку представники міської ради, а потім з управління освіти. Врешті-решт лаборант зайшла, щоб виміряти температурний режим.

Поки лаборант працювала в приміщенні дитячого закладу, а представники освіти, міської ради і ініціативної групи чекали результатів перевірки на подвір’ї садочка, представник освіти Інна Мадей каже:

— Коли я йшла на цю посаду, я була впевнена, що палити будуть ті, які й палили. В керівництві садочка розуміють, що беруть відповідальність за здоров’я дітей, а що робити, коли батьки приводять дітей у садочок, бо їх ні з ким залишити вдома. І ініціативна група від батьків також права, тому що саме основне для батьків – це здоров’я їхньої дитини.

Тим часом лаборант зробила свою роботу і об’явила в приміщенні, де знаходяться діти всіх груп, 19 градусів за цельсієм. Тоді Євген Малащук сказав: «Більше готувалися до заміру ніж тривав процес».

З вулиці Мічуріна перебралися до школи № 2. Там зустріла нас привітна жінка Наталія Міськова, директор навчального закладу. За інформацією, що їй надають вчителі, вона провела ініціативну групу в найтепліший і найхолодніший класи. Самим теплим виявилася класна кімната, куди добре заглядає сонце. Там небесне світило довело температуру повітря до 21 градуса. В класі навпроти за рахунок великої кількості учнів у класі температура повітря була 18 з плюсом. Виміряли температуру повітря в приміщеннях відокремленої школи. З сонячної сторони 19 градусів в класі навпроти 18.2. На дворі в цей час було 12 з плюсом. Тож ранком, коли діти тільки прийшли до школи, таких температурних показників не було.

Покидаючи школу № 2 кинулось в очі, що хоча й Наталія Міськова у школі недавно, а багато учнів вважають її як директором, так і своїм другом. Знає директор всіх поіменно, хто привозить медалі і прославляє школу.

З другої школи поїхали у школу-гімназію Там також директор закладу вийшла до ініціативної групи в межах хвилини.

Класні приміщення в школі-гімназії взагалі не обігріваються. Справа в тому, що в гімназії модульна котельня і вона запрацює відразу, як газовики відновлять газопостачання. За ініціативи вчителів в класи поставили електрообігрівачі. За словами директора Наталії Левицької, електроопалення вони зробили майже у всіх класах.

Вчителі кажуть — перейти на дистанційне навчання не проблема, але не всі учні і батьки мають рівні можливості. Є цілі класи, які з комп’ютерною технікою на ти. Є діти, які чекають поки з роботи прийде мама. Важко, вчитель приходить за півгодини до початку уроків і вмикає електрообігрівач. В класі наганяє температуру, а коридори не опалюються. Тож заміри  показали у класах, де вже пройшло сім уроків – температура в межах і більше норми в класах, де було 6 уроків і обігрівач було вимкнено температура знизилась до близької до норми. На коридорі 13 градусів на градус більше ніж на дворі. Приблизно таку температуру бачать вчителі у класах, коли приходять на роботу.

В школу № 1, 3, 5, 6, 9 ми не їздили тому, що на годиннику вже була майже 14 година. Переважна більшість учнів шкіл вже були вдома.

Коли батьки дошкільнят дізналися, що в садочок №1 навідалась ініціативна група на нашу гарячу лінію поступило повідомлення, що ще в одному садочку холодно. Там вихователі двома обігрівачами при температурі 13 градусів, що на дворі довели температуру в дитячих кімнатах до +15. Подумалось за дітей у класах, якщо їх там багато, то вони здатні своїм власним тілом нагрівати кімнату краще від обігрівача.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Людмила Присяжнюк

    Чому не були в 5 садочку??
  • Svetlana Olexyuk

    А про садочок #3 забули??? Там ситуація нічим не краща,поки вирішується питання з постачальниками газу. Тільки дітей шкода, і вихователів які вже не знають як обігріти кімнати, щоб хоть якось зігріти діточок.
  • Таня Плис

    І сумно і прикро.

keyboard_arrow_up