Інспекція Держпродспоживслужби у Козятині: що порушують найчастіше?

Інспекція Держпродспоживслужби у Козятині: що порушують найчастіше?
  • Спеціалісти управління Держпродспоживслужби в Козятинському районі продовжують моніторинг козятинських закладів щодо дотримання вимог карантину з застосуванням засобу відеофіксації.
  • Обходять магазини, кафе, перукарні, ринки, де звертають увагу на наявність масок, рукавичок, антисептиків. Запитують про дотримання  дистанції між людьми. Фахівці служби роздають рекомендації та нагадують працівникам закладів про карантинні норми.
  • Запрошують і місцеву пресу, аби все було об’єктивно та інформативно. При першій перевірці дають рекомендації, при повторній, якщо є систематичні порушення, будуть застосовувати заходи адмін впливу.
  • Такі рейди проводяться щодня. З чого розпочався робочий тиждень, де були і що бачили — дізнавайтесь у нашому репортажі

«На зміну», як і в попередній раз, заступили головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Наталія Поліщук та фельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Оксана Бенеденчук. За кілька годин встигають обійти  декілька десятків закладів. Розпочали з магазинів у селі Козятин.

Відео дня

Тут продавці в масках та рукавицях. Антисептики для покупців на видному місці, на дверях закладів — розклеєні інформативні вивіски щодо поширення КОВІД-19 та дотримання карантинних норм.

Завітали з робочим візитом і до кафе «Алден», що поблизу сільської ради. Тут якраз тривала підготовка закладу до застілля. Фахівці Держпродспоживслужби звернули увагу адміністратора та офіціанта, які, до речі, теж були в масках і рукавичках, розставити столи так, щоб відвідувачі сиділи по чотири чоловіка максимум.
— Добре, все виправимо, — сказали дівчата.

А ми поїхали до міста. Щоб урізноманітнити обходи заглянули у «Будівельник». Продавець там сидів без маски. Коли його запитали де вона, почав шукати та знайшов, але так і не одягнув. Це стосується і покупця, який під час перевірки зайшов до магазину.
— Під час моніторигнових обстеженнях дотримання карантинних вимог, ми роздаємо рекомендації суб'єктам господарювання. Через кілька днів перевіряємо їх дотримання. В разі порушень пишеться службова записка про здійснення позапланового заходу державного контролю, видається наказ. А далі застосовуємо заходи адмін впливу, — пояснює Оксана Бенеденчук. Найгрубіші порушення — відсутність засобів індивідуального захисту та недотримання дистанцій між покупцями у магазинах та відвідувачами закладів громадського харчування. Також, якщо по даному об'єкті є системні порушення, цю інформацію ми повідомляємо до поліції і тоді вже складається протокол. Штрафи можуть бути різні — від 17 тисяч гривень.

Повертаємось до рейду. На черзі перукарня «Джерело» по вулиці Грушевського та продуктовий магазин. Тут все чітко та дотримано. Перукарка в повній захисній екіпіровці
— Прийом відвідувачів у нас тільки за попереднім записом, — каже власниця.
Клієнтка, яка прийшла поправити зачіску, теж у засобах індивідуального захисту. Така законослухняність приємно вражає.

Це саме можна сказати і про магазин, який знаходиться через стінку від перукарні. От тільки покупець, який прийшов в момент перевірки був без маски. Але ненадовго. Побачивши, що в магазині «шухер», дістав її з кишені та вчепив.


— Бачите, коли покупець заходить в магазин, він бере приклад з продавця чи інших відвідувачів. Якщо вони в масках — він теж її надіне, — зауважує Оксана Бенеденчук


Інспекція триває. Прямо по курсу кафе біля центрального парку «Сіті парк». Неозброєним оком видно, що тут все згідно карантинних норм — і антисептики, і стільці розставлені по чотири, і офіціант в «повному бойовому». Молодці!

Завертаємо по інший бік і йдемо у пивний бар. Відвідувачів посмакувати у спеку холодного напою чимало. Всі вони на вулиці, на свіжому повітрі. Барменша отримала
рекомендації і розписалася.


За словами спеціалістів управління Держпродспоживслужби, у суботу вони здійснювали перевірку м’ясних та молочних павільйонів на «великому базарі». Карантинних норм там дотримуються та роз’яснювальну роботу все ж провели.

Також відвідали магазин «Зодіак» по вулиці Винниченка. Продавці здійснювали торгівлю без одягнутих засобів індивідуального захисту (масок та рукавичок). Під час розмови з власницею магазину, її було вручено та роз’яснено вимоги щодо роботи закладу в період карантину. По завершенню моніторингу суб’єкту господарювання вручено інформаційний лист з вказаними недоліками та надані рекомендації щодо їх негайного усунення.

Нагадаємо:

Ми перевірили чи дотримуються карантинних норм у кафе, магазинах та перукарнях
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up