Івана Купала містянам організовували Журбинці

Івана Купала містянам організовували Журбинці

З бюджету запланували виділити на це село 100 тисяч гривень

У суботу, 8 липня, мешканці Козятинського краю відзначали свято Івана Купала на березі річки Раставиця в селі Журбинці (трохи не звично для міста).

З лівої сторони від сцени, де виступали артисти, розмістився торговий майданчик. Продавали напої, солодощі та сувеніри. По праву сторону — припаркувалися автівки. Якщо виходити з того, що в кожній машині було три особи, то в Журбинцях у цей день побувало близько тисячі мешканців нашого краю.

Відкрили концертну програму вокалісти ансамблю “Водограй” з села Сокілець.  Виступали “Горлиця” з Сигналу, ”Подоляни” з Вівсяників, “Яворина” з села Медведівка, “Чарівниця” з Вернигородка,  “Добряни” з Глухівець та “Пиківчанка” з Села Пиківець  А ще дарували свої виступи присутнім співаки Марія Кулеша, Ярослав Бистрицький, Олександр Бонюк, Віталій Котовський, Олена Пателєєва, Тетяна Фабіцька, гуморист Микола Костецький та багато інших. Багатьом сподобалися гості з Літина ВІА “Відродження”, і літак, який з’явився над містечком святкуючих та демонстрував фігури вищого пілотажу.

Відео дня

Присутніх на святі привітали керманич села Журбинець Володимир Козаченко. Директор сільськогосподарського ТОВ “Мрія” Анатолій Дроздович. Керівник міста та і голова РДА. Міський голова, як він сам сказав, приїхав у Журбинці не з пустими руками. Він пообіцяв громаді села 100 тисяч гривень, за умови, якщо депутати проголосують…

Проходили дійства в “казковому містечку”. Змагалися, хто скоріше перепливе річку, факелом підпалить чучело “Мари” і першим повернеться на берег. Переможець отримав приз для підігріву з рук самого головного в цей день “Купави” — пляшку хорошого вина.

Якщо обраний “Водяний” зі своїми “Русалками” були копія казковому, то бабу “Ягу” жінка-українка не зіграє, навіть якщо її одягти в лахміття. Де ви бачили, щоб наша нація була схожа на бабу з таким носом? Як не крути, все одно буде тільки українка.

Коли настав час подарунків, депутат облради Ірина Колесник привітала громаду та подарувала виступ майже справжнього DZIDZIO. Голова Журбинецької громади Володимир Козаченко — виступ Вінницького театру вогню Fiery Dream та святковий салют.

Було підпалене вогнище, через яке мали стрибати відчайдухи. У іншому кінці казкового містечка парубки і діти вилазили на оголений стовп за подарунками. Охочих було багато, але подарунків вистачало. Українці довели, що навіть по мокрому стовпу вони піднімаються, майже як по сходинках. Менш ніж за годину на стовпі залишився порожній велосипедний обід. Біля сцени танцювала  молодь.

Стражі порядку втрутились, коли двоє дівчат щось не поділили між собою і влаштували лежачий бокс руками й ногами. Поліцейські розборонили розбишак. Дівчата були в такому стані, що, мабуть, забули, що хотіли хвилину тому. А ще поліцейські разом з МНС-никами кинулись на човні рятувати плавця, який вибився з сил, перепливаючи річку. На щастя, останній відпочив і вибрався з води сам.

Якщо святкова програма організована відмінно і тривала з 15 години 8 липня до 1.30 наступного числа, то з питанням підвозу і відвезення містян до місця події шкутильгали на обидві ноги. У бік села Журбинець з першим автобусом час відправлення нам не відомий. Другий автобус замість 13.30 відправився о 14.18, а третій рейс був о 14.53. На такі подробиці можна було закрити очі. Так от назад було два автобуси, які відправилися з інтервалом в 5 хвилин. Після дощу утворилась тиснява, але був єдиний транспортний засіб з трьох обіцяних. Їх не було на тому місці, де мали забирати наших містян. Хтось шукав попутній транспорт, хто просився в автобус, яким від’їжджали артисти. Так автобусом, в якому їхали “Пеківчанка” і “Яворина” скористалися шестеро жителів Козятина. Було б більше та не хотіли йти пішки від траси о 12 ночі.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up