«Іванковецьке джерело»: на якій стадії будівництво водогону у селі?

«Іванковецьке джерело»: на якій стадії будівництво водогону у селі?

У Іванківцях ініціювали побудову водогону у селі. Для утвердження ініціативи будівництво мережі водопостачання передбачили, серед інших заходів, у програмі «Питна вода» на 2021-2025 роки, яку ухвалили депутати на січневому засіданні сесії міської ради.

Як пишуть на сайті міської ради, відтоді розпочалася активна підготовка до побудови водогону. Мешканці задля обговорення порядку та чіткого усвідомлення усіх етапів будівництва зібралися на установчі збори, результатом яких стало утворення кооперативу «Іванковецьке джерело». До кооперативу увійшли власники 85% будинків села, що є маркером непересічності озвученої проблеми для мешканців Іванковець. Іншим важливим висновком загальних зборів та дороговказом подальших дій стало запевнення керівництва Козятинської міської ради у допомозі в замовленні проектно-кошторисної документації. Таким чином, у червні за кошти міського бюджету було розпочато виготовлення проекту майбутнього водогону.

Тим часом, учасники кооперативу розпочали активну і дуже важливу фазу підготовки до будівництва – збір коштів, закупівлю обладнання та необхідного устаткування. Мешканці села Іванківці давно чекали на облаштування мережі водопостачання із якісною питною водою, а тому охоче докладали кошти до загального бюджету. Загалом, активістам кооперативу «Іванковецьке джерело» вдалося зібрати мільйон гривень, що є третиною усіх необхідних для побудови водогону коштів. Зібраних грошей вистачило для купівлі та укладки труб, придбання необхідного обладнання.

Відео дня

До слова, воду, що прибула у свердловині, перевірили санітарні експерти і дали висновок про її високу якість та повну відповідність нормам питної води.

Наразі у кожному домогосподарстві-учасникові кооперативу виконуються роботи по встановленню лічильників, зворотніх клапанів, кранів, фільтрів тощо.

— Минулого тижня – на початку жовтня – проектно-кошторисну документацію будівництва водогону у Іванківцях, що пройшла усі необхідні процедури погодження відповідних служб та установ, управління ЖКГ міської ради нарешті отримало, — йдеться в дописі

Передбачають збудувати водогон що до завершення поточного року 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up