Із УПЦ МП на Вінниччині припинять договори оренди майна і землі

Із УПЦ МП на Вінниччині припинять договори оренди майна і землі

Вінницька обласна рада ухвалила рішення щодо діяльності УПЦ МП на території регіону. Рішення передбачає розірвання договорів оренди майна та земельних ділянок з релігійними організаціями, що мають приналежність до Росії.

Про це повідомляє «Суспільне»

Відзначимо, із 60 присутніх депутатів «за"»проголосували 58. Один обранець утримався, один — не голосував.

Депутати також рекомендували Вінницькій ОВА здійснити інвентаризацію земельних ділянок та наявних релігійних споруд, що перебувають у державній, комунальній та приватній власності й передані в користування релігійним організаціям УПЦ МП. 

Відео дня

За словами депутата Андрія Гижка, нині на Вінниччині щонайменше при 30 комунальних закладах, зокрема, лікарнях — діють церкви чи каплички УПЦ. З ними, каже, і мають бути розірвані договори оренди.

— У кожній з 27 лікарень були такі приміщення: або окремо стоячі, або у відділеннях плюс міські лікарні, це ще 6 мінімум  — каже Гижко.

У пресслужбі Вінницької єпархії УПЦ рішення депутатів вважають необґрунтованим. У телефонній розмові прессекретар Андрій Балан сказав Суспільному, що до перевірок — готові, а всі договори укладені законно.

 

Опитування

Погоджуєтесь з таким рішенням?

Довідково

Наразі на Вінниччині майже 800 культових споруд належить УПЦ, близько — 400 ПЦУ. З початку повномасштабного вторгнення процес переходу пожвавився, каже Ігор Салецький. Наразі єдиний законний спосіб зміни релігійного підпорядкування — рішення зборів громади.

Читайте також:

Віряни будували його власноруч сім років: історія нашого костелу

Старовинні храми Козятинщини. Частина 1. Глухівці і Махаринці

Старовинні храми Козятинщини. Частина 2. Блажіївка

Старовинні храми Козятинщини. Частина 11. Костели у Махнівці та Самгородку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up