Капремонт на Куликівського наче стихійне лихо — обірвані дроти і смуга перешкод (ФОТО)

Капремонт на Куликівського наче стихійне лихо — обірвані дроти і смуга перешкод (ФОТО)

Хто тільки з козятинців не говорить про вивернуті з корінням живі липи на вулиці Куликівського. Одні кажуть: супер! Навіть приводять у приклад висаджені катальпи біля АТБ. Інші кажуть: як можна було 80-річному інваліду перекрити дорогу для виїзду мотоколяскою?

Ми не бачили проекту хоча з власних джерел знаємо, що протяжність проїжджої частини вулиці Куликівського після капремонту має дорівнювати тисяча 238 метрів та 6 метрів шириною по 3 метри на кожну смугу. Довжина тротуару тисяча 716 метрів, а довжина велосипедної доріжки має дорівнювати тисяча 780 метрів. Пішохідна і велодоріжка мають бути завширшки по півтора метра кожна. Загальна вартість проекту трохи більше 15 мільйонів і майже 11 мільйонів — це гроші державного бюджету. Внесок громади у фінансування трохи більше 4,6 мільйона гривень.

За таких розрахунків —це велодоріжка і тротуар тільки з сторони будинків. Якби було по обидві сторони дороги, то довжини тротуару і велодоріжки збільшувалися б у двічі. За такого розкладу велосипедисти на ширині півтора метра взагалі не розїдуться, а при зустрічі широкоплечих пішоходів буде малоприємна штовханина.

Відео дня

Та ніби тротуари і велодоріжка планують проектанти будувати з обох сторін вулиці Куликівського. У всякому разі така версія була озвучена керівництвом ЖКГ під час робочої поїздки 24 червня голови Вінницької обласної ради В’ячеслава Соколового. Тоді було сказано наступне: планується фрезерування конструкції асфальтобетонного покриття, посилення дорожніх конструкцій, влаштування конструкцій з’їздів, влаштування поліпшеного асфальтобетонного покриття, товщиною 10 см; влаштування тротуару та велосипедної доріжки з дрібнозернистого асфальтобетону з парної сторони вулиці та влаштування вело смуги з непарної сторони вулиці; нанесення дорожньої розмітки; влаштування конструкції тротуару на зупинках громадського транспорту та пішохідних переходах з використанням тактильної плитки; заміна бортових каменів; встановлення пішохідного огородження.

В такому разі, що заважає біля будинків зробити тільки тротуар і не чіпати живі липи, які видерти з корінням навіть трактору не під силу? Це вже не благоустрій міста, а варварство.  Якщо велодоріжка має бути ще й від колії, то невже не можна знайти півтора метра для зустрічної смуги. Адже було б логічно від житлових будинків зробити тротуар для пішоходів, а зі сторони колії – велодоріжку. Це за умови, якщо видалити всі аварійні тополі. Тільки їх не хочуть видаляти. Затрат щоб спиляти тополю багато, а дрова з тополі ніякі. До речі, липа має цінність тільки в різьбі по дереву і сувенірній продукції. Тільки немає вже про що говорити, якщо їх викорчували.

Тепер декілька слів тим, хто висловлював свої позиції. Благоустрій — це зробити щось краще ніж було до цього. Наводити приклад, мовляв дивіться, біля універмагу викорчували чотири липи, за те тепер біля АТБ яка красота! Кожне зелене дерево – це дійсно краса, а ще дерево з листям – легені міста. Біля АТБ і правда красиво тільки замість легень міста стоять чотири зелених віники.

Інший вислів. Сказати, що потім буде краще, а зараз 80-річний інвалід нехай потерпить, дуже неправильна позиція. Кожен сивочолий чоловік заслужив, щоб ми, молодші, мали до них повагу.

Буде на Куликівського велодоріжка вузенька з однієї сторони, вузенька з двох сторін дороги чи буде широка зі сторони залізниці покаже час. А зараз не вкладається в поняття здорового глузду як проходять на Куликівського підготовчі роботи.

Корчуючи дерева підрядники проекту обірвали дроти електроліній. Мешканці вулиці Куликівського за словами пана Олександра тривалий час сиділи без світла. Самих пішоходів наразили на небезпеку, тому що люди ходили проїжджою частиною дороги з інтенсивним рухом. Благоустрій — це те, як має бути, а не те, що ми бачимо. Із 42-х нами опитаних козятинчан більше половини сказали, що велодоріжки повинні бути по всіх вулицях міста. Одна дорога – тільки для галочки


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олег Оркуша

    Даруйте шановне панство, але такого бардака я не бачив за  весь час свого дорослого життя, а це  понад 25 років. Вулицею де ведуться роботи з прибирання дерев і т.д., проїхати дуже важко і аварійно небезпечно. Жодного регулювальника черговості проїзду нема, патрульних ні працівників ні авто.   Це просто якись суцільний хаос.   Хто це все контрулює? Хто за це все відповідає?  Це якесь чорт зна що! Всипать би добряче тому хто відповідальний за цей бардак! :(
  • Татьяна Адамова

    Чи внесено до плану реконструкції вулиці озеленення?  Уявляєте, як влітку шпацірувати тих 2600 новим розжареним тротуаром?

    Вячеслав Гончарук reply Татьяна Адамова

    Озеленення на вулиці Куликівського планується— тільки лип, які давали затінок не посадять. Посадять деревцята, яким рости й роста, якщо приживуться після посадки.
  • Лілія Лисиця

    Мені, як людині, що живе по цій вулиці, дуже хотілося б вірити, що до кінця поточного року ремонтні роботи закінчаться. А це маловірогідно, нажаль. Зараз лише створили страшенний дискомфорт. Ми вже з дитиною не можемо вийти з калясочкою на прогулянку. І це дощу ще не було. Бо вихід або по проїзджій частині, що дуже небезпечно. Або по коліна в землі! І це тільки один мінус!!  А світло! Вимикають без попередження і на довго!! Або в темну пору доби. А дерева,які викорчували( точніше по- варварськи видерли з землі)! Чи буде посаджено таку ж кількість у місті?
  • Валерій Рожновський

    Почекайте, ще не почали робити саму проїзду частину, об'їзд не передбачено!

keyboard_arrow_up