Катукова, 27: хробаки, сморід та забита каналізація

Катукова, 27: хробаки, сморід та забита каналізація
Таке озерце нечистот в дворі Катукова, 27 розливається часто

Халепа. На Катукова, 27 журналісти прийшли через повідомлення про хробаків, що падають з даху. Але на місці виявилося, що це не одна проблема, яка турбує мешканців цього дому

У редакцію газети «RIA-Козятин» звернулася мешканка будинку 27 на вулиці Катукова Тамара Кубайчук і розказала, що з даху  будинку, в якому вона проживає, падають хробаки. Пізніше зателефонувала пані Таїсія.

– Падають зі стелі хробаки. Вчора змели, сьогодні знову нападали. Лізуть і по дверях, і   по підлозі, в квартиру залазять, а в моєї доньки дитина маленька – 6 місяців – куди це годиться? – каже пані Таїсія. – Це вже не вперше таке трапляється. Телефонували в Управляючу компанію, просили вирішити цю ситуацію, хоча б потравити цих черв'яків. Там кажуть – це не наша справа, дзвоніть у санстанцію. Але санстанції вже немає. Телефонували у міську раду і меру, і заступнику його. Ніхто трубки не бере. Що нам робити?

Ще до приїзду за вказаною адресою ми здогадувалися, з якої причини на даху будинку з'явилися хробаки і чому в них «виросли крила». Справа в тому, що проблема, про яку розповідали жінки, не нова. У минулому році, коли в одному з будинків протікав дах, журналіст з’ясовував причину протікання. Тоді на даху серед неприбраних будматеріалів валялися мертві голуби. Їх було настільки багато, що вони разом з різним непотребом забили стічну трубу.

Відео дня

Коли ми приїхали на Катукова, 27, відчули різкий сморід. Це біля самого під’їзду на тротуар виливалися стічні води каналізації. Почали сходитися мешканці будинку Марія, Віктор, Анна, стали розповідати, як їм живеться. 

– За хробаків у нашому будинку не знаю, але чула, що в будинку за номером 25 була якась проблема. – каже пані Марія. – Падали там хробаки чи ні, я не знаю, але молода жінка вилізла на дах будинку і зняла звідти три сумки голубів. Значить, була якась причина? Чого б вона на дах полізла? 

У цей час з будинку 25 вийшов чоловік пенсійного віку.

–  Бачите того чоловіка? Коли в минулому році його спіткав інсульт, чоловіка треба було реанімувати в кареті швидкої. Коли автівку стало гойдати на нашій дорозі, лікарям довелось зупинити автівку. Чоловіка на щастя врятували, а дорога якою була горбатою, такою й залишилась, – говорить пані Марія.

– А щодо каналізації, то нещодавно з «Управлячої компанії» її прочищали, а це знов забилась. У нас вона часто забивається, буває протікає в підвальному приміщенні, – каже пан Віктор.

— А чому ви не хочете створити ОСББ?  – запитали ми у мешканців будинку.

— Немає у нас людини, яка  має бажання бути головою. Відповідальність це велика і з людьми треба працювати, – каже пані Марія і додає, – коли б мені було з років 40, я б погодилась бути головою ОСББ і був би порядок. Чому зараз порядку немає? Управляюча компанія не вміє, чи не хоче з людьми працювати. В ЖКГ кажуть «покрийте борги за комунальні послуги і ми все зробимо». Може в когось і є ті борги. Так працюйте з людьми. Переконайте людей, чому за комунальні послуги потрібно платити. Біля нашого будинку, крім сантехніків, ми ще нікого не бачили.

Хотіли наші співрозмовники показати, в якому стані електрощитова та пан Віктор запевнив, що там вже порядок. 

Коли за півгодини з каналізації розлилась ціла річка, нечистоти перестали надходити. Місцеві мешканці пояснили, що коли каналізація забита, зливом води в більшість сусідів стараються не користуватися.

Мешканці заборгували за комунальні послуги

Після зустрічі з мешканцями будинку Катукова, 27 ми звернулись в «Управляючу компанію». Прокоментував ситуацію керівник Олександр Шевчук:

— Каналізація на Катукова забивається через те, що там потрібно робити гідродинамічну чистку. На трубі водостоку залипли жири, чим зменшили прохідну частину водостоку. Метод, яким користуються сантехніки, прочищаючи прохід води в каналізації за допомогою дроту, малоефективний. Ми навіть мали намір придбати гідродинамічне обладнання та події з коронавірусом трохи відтермінували плани компанії. 

По хробаках треба дивитися на місці. До нас з цього приводу ніхто не звертався. Буває, що мешканці будинку самі знімають кришки вентиляційних проходів. Туди без перешкод залітають голуби.

Ми робимо все, що від нас залежить, але й мешканці будинку повинні розуміти, що в компанії вільних обігових коштів немає. Важко чимось допомогти людям, які накопичили за комунальні  послуги 9 тисяч боргу, – сказав Олександр Шевчук.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up