Кілька місяців не працює світло в під’їзді

Кілька місяців не працює світло в під’їзді
  • До редакції газети «RIA» зателефонувала Світлана.

  • Жінка мешкає у будинку на Катукова, 33.

  • Цю п’ятиповерхівку на тридцять квартир в народі називають «афганською».

  • Світлана розповіла нам, що вже понад два місяці у підвалах та під’їздах її будинку не працює освітлення.


     

Будинок обслуговує комунальне підприємство «Відродження», тому із запитанням, чому немає світла, мешканці звернулися туди.

— Там сказали: «Бо у нас немає грошей заплатити за світло в РЕС. Це не ми відключили, це РЕС відключив», — розповіла жінка телефоном. — Ми включимо, сказали мені. Здається, до першого жовтня мали включити. Пройшло вже перше жовтня, листопада, грудня, ніхто це світло не вмикає. Виходить так — платимо ми за квартиру у «Відродження», а за що ми платимо — я не знаю.

Світлана каже, що у їхньому будинку проживає багато сімей із дітьми та людей похилого віку. Темніє зараз рано. Уже о четвертій дня нічого не видно. Тому в під’їзді доводиться ходити навпомацки.

Відео дня

У понеділок, 23 грудня, жінка знову була у «Відродженні» і питала, коли увімкнуть світло?

— Там мені сказали — вже деякі будинки вмикають світло, але у вас ще не знаємо, коли включать. От і все, — каже жінка.

Ми прийшли за вказаною адресою. Поки робили фотографію будинку, привернули увагу одного з мешканців, що визирнув з вікна балкону на другому поверсі у першому під’їзді.

— А що це ви тут робите? — запитав чоловік.

— Нам до редакції зателефонувала мешканка цього будинку і каже, що у вас у під’їзді та підвалі немає світла вже кілька місяців, — відповіли ми.

— На РЕС вони («Відродження» — авт.) не перерахували грошей, от РЕС світло і вимкнув, — каже чоловік. — Поки ще ніхто не вбився. Але все може бути. Ходять діти, жінки, увечері ж зараз темно.

— Де наші гроші ділися — я не знаю, — додає його дружина. — Бо ми платили, а вони не розраховувалися. Така вийшла катавасія. Треба вирішувати це питання. Гроші пільгові нам знову надходять на рахунок Ощадного банку. Ощадний банк перераховує на рахунок «Відродження». Знов ті гроші, які нам положено, банк «Відродженню» перераховують і вони знов не платять. У нас тут учасники бойових дій, діти війни і учасники бойових дій в Афганістані. Кошти за пільгами перераховуються. То вони і цими грішми теж не розраховуються. Виходить замкнене коло. Є такі люди, що до самого грудня вже розрахувалися. І знову вони кажуть, що у них немає грошей.

За коментарем з цього приводу ми звернулися у «Відродження» у понеділок, 23 грудня. Проте не застали Олександра Шевчука, голову ліквідаційної комісії. Наступного дня зранку, коли верстався номер, його знову не було. Залишили у приймальній номер телефону і попросили зателефонувати, коли голова ліквідаційної комісії з’явиться. Редакція газети «RIA» готова вислухати позицію комунального підприємства.

Читайте також:

Три доби жили без води

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up