Кір не минув Козятинщину

Кір не минув Козятинщину

У 2018 році в Козятинському районі суттєво зросла кількість хворих на кір, особливо в IV кварталі, з 18 випадків у 2017р. до 109 – у 2018р., найбільше захворілих по Козятинській, Самгородоцькій, Юрівській дільницях. (офіційний сайт козятинської РДА)

Кір – небезпечне інфекційне захворювання, яке може призвести до інвалідизації або летальних наслідків. Але це прогнозована та контрольована інфекція і для її запобігання вже більше 50 років існує вакцина. При охопленні 98% населення вакцинацією виникає "колективний імунітет", який запобігає поширенню вірусу в даній популяції.

Переважна більшість європейців мають усі щеплення проти кору за календарем, тому в 42 з 53 країн Європи вдалося зупинити поширення кору. Проблемними залишаються ті країни, в яких рівень охоплення щепленнями недостатній, на жаль, серед цих країн знаходиться й Україна.

Вакцинація

Вакцинація від кору входить в наш календар щеплень: проводиться в 1 рік та повторно (ревакцинація) в 6 років. Якщо з якихось причин вакцинація не проводилася у встановлений термін, її можна зробити у будь-якому віці, краще – двічі, з інтервалом між щепленнями не менше 28 днів.

Відео дня

Екстрена вакцинопрофілактика необхідна дітям, які не мають імунітету, протягом перших 3-х діб після підтвердженого контакту з хворим на кір.

Слід пам’ятати, що вакцинація може супроводжуватися певними реакціями, оскільки використовується живий ослаблений штам. Іноді і вакциновані можуть захворіти, однак, це не йде ні в яке порівняння зі справжнім захворюванням, що за багатьма клінічними ознаками протікає значно важче.

Спокійно та без паніки вирішуйте з вашим лікарем доцільність вакцинації, звертайтеся вчасно до закладу медичної допомоги при підвищенні температури тіла до 38 градусів і вище, особливо, якщо Ви чи Ваші діти не щеплені та відносяться до групи ризику.

У нашій країні зазвичай доступні комбіновані вакцини з коревим компонентом (наприклад, разом з краснухою чи краснухою та паротитом). Для дорослих застосовуються ті ж вакцини, що і для дітей. Наразі, в Україну для щеплень КПК постачають Пріорикс™/Priorix™ — препарат, вироблений компанією GlaxoSmithKline Biologicals s.a (Бельгія) та вакцину КПК (проти кору, краснухи та паротиту) Мерк Шарл і Доум Корп. (США).

При зверненні до лікаря його обов’язково слід проінформувати про наступне:

наявність алергічних реакцій в анамнезі;
наявність будь-якого імунодефіцитного стану, в т.ч. онкозахворювання, прийом хіміопрепаратів, променеву терапію;
проведення будь-якої вакцинації протягом останніх 4-х тижнів;
вагітність;
введення препаратів крові найближчим часом;
зниження рівнів тромбоцитів в анамнезі.
Все це необхідно для визначення можливості проведення вакцинації саме Вам чи Вашим рідним.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Дмитро Поліщук

    І яка мерзота сюди привезла КІР....!???????????
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:22 Вночі двоє чоловіків розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:37 Цей день в історії,20 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 20:21 День жалоби: Козятин прощатиметься з воїном Андрієм Панчуком 18:41 Молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина нагородили орденом photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 17:15 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 16:26 Катерину Кіндратівну вітали цілий день. Їй виповнилося 95 15:17 Допомога постраждалим від насильства. Контакти організацій, готових надати допомогу 13:01 У Махаринцях рятувальники ліквідували пожежу в господарчій будівлі 12:18 Генштаб ЗСУ: окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО 11:23 Пальне, крупи і проєкти на воду — що замовляла міська рада в березні 10:59 Наші воїни вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up