Кір продовжує класти людей на лікарняне ліжко

Кір продовжує класти людей на лікарняне ліжко

Будьмо здорові. У Козятинському районі з початку року на кір захворіло 193 людини. За минулий тиждень в інфекційне відділення потрапили дві особи. Лікарі кажуть, що варто зробити щеплення від цієї хвороби, але перед тим зробити аналіз крові на імуноглобуліни G

Літо в розгарі, але в Козятинському інфекційному відділені роботи не поменшало. За минулий тиждень на лікарняне ліжко з інфекцією кір потрапили дві особи. Юнак захворів на кір, маючи щеплення. У нього  відразу піднялась висока температура до плюс 40 градусів. Викликали швидку.

- Епідемії кору в нас немає. Взимку було набагато більше хворих. Нині лише дві особи. Проте я переконана, що вакцинуватися від кору потрібно. Усі мої діти отримали щеплення і  все добре. Вакцина нині в нас одна - бельгійського виробництва. Вона якісна і хороша. Зараз найбільш відповідальні за проведення щеплення сімейні лікарі. Саме вони вирішують, як і коли вакцинувати дитину чи дорослу людину, Трапляється випадки, що вакциновані люди хворіють кором, але вони переносять його в легшій формі,  - говорить завідувач інфекційного відділення Козятинської ЦРЛ Тетяна Хоміцька.

Відео дня

Фото - інфографіка - усе що потрібно знати про кір - симптоми та профілактика хвороби

За словами Тетяни Хоміцької, зараз люди менше бояться щеплень, частіше навпаки - активно допитуються, де можна отримати щеплення.

Мешканка села Кордишівка Галина говорить, що після проведення щеплення - вона була  змушена рятувати дитину від смерті. 

- З Божою допомогою моя дитина вже доросла, але на все життя має інвалідність. Після цього жахливого випадку другу дитину жодного разу не вела на проведення щеплення, давала продукти бджільництва, щоб підтримувати імунітет. Тому я дуже критично ставлюся до вакцинації і жоден лікар не дасть гарантію, що з дитиною після щеплення все буде добре, - ділиться Галина.
Лікарі на це мають іншу думку. Адже кожний вірус мутує, і кір в тому числі, без щеплення може призвести до летальних наслідків.
- Щеплення отримують двічі, але щоб дізнатися, чи є імунітет від кору чи ні, потрібно зробити аналіз крові на імуноглобуліни G. Якщо є G - це означає, що імунітет від кору у людини є.Тому не потрібно зайвий раз давати організм людини стрес у вигляді щеплення. Якщо немає G, а М - потрібно прививатися. У нас сімейні лікарі самі вирішують, коли робити щеплення. Щеплені люди теж хворіють на кір, але інфекція протікає в легшій формі. За кордоном всім дітям і дорослим роблять щеплення. У Європі роблять по 5 щеплень одноразово і це не викликає жодних заперечень, - пояснює  лікар-інфекціоніст Віра Кравчук.
У соціальній мережі “RІА- K” провела голосування серед мешканців міста і району. Відтак, 5 осіб проголосувало  за те, що потрібно робити щеплення від кору, і два голоси проти.

Леся Кесарчук 

Читайте ще:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up