Київське “Динамо” з поганою грою таки перші в групі

Київське “Динамо” з поганою грою таки перші в групі

Три українські команди цього тижня грали і гратимуть в європейських турнірах.

Донецький “Шахтар” у лізі чемпіонів свій матч з Італійським “Наполі” вже зіграв. Рахунок 3:0 на користь італійців. Голи красиві. Та, на жаль, вони влетіли у ворота української команди. Елсіньє, Зелінскі та Мертенс відклали питання виходу донеччан на весняну стадію ліги чемпіонів до гри з англійцями. Гірникам в останній зустрічі групового турніру достатньо буде зіграти внічию з “Манчестер Сіті” Можна надіятись, що англійці приїдуть у Харків другим чи навіть третім складом. Тільки ще не відомо, проти якого складу британців простіше грати. Першого? Який вирішив питання виходу в наступний рауд змагань, чи дублерів, які будуть на полі доводити тренеру, що й вони гідні грати в основі команди.

Київське “Динамо”  та луганська “Зоря” свої поєдинки проведуть сьогодні в лізі Європи.  “Динамо” програму мінімум виконало. Вони гарантували прописку в Євролігівському турнірі за два тури до завершення змагань у групах. Питання тільки, на якому місці кияни завершать груповий турнір. Поки динамівці з 10 заліковими очками перші. Їх можуть обійти футболісти белградського “Партизана” за умови, що кияни два свої матчі програють, у що мало віриться, а серби обидві зустрічі виграють і не втратять залікові очки. Чекати залишилось недовго. А зараз хочемо розповісти про матч четвертого туру між командами “Янг-Бойз” з міста Берн (Швейцарія) та київським “Динамо”. Багато любителів футболу той матч, що проходив три тижні тому, не бачили. Тому про гру між цими командами більш детально.

Команді Олександра Хацкевича саме в Берні нарешті вдалося перервати 6-матчеву серію без перемог. Сталося це завдяки голу Віталія Буяльського. Кияни змогли вирвати таку важливу перемогу і достроково оформити путівку в 1/16 турніру.

Відео дня

Але про все по порядку. “Динамо” їхало до Швейцарії в статусі аутсайдера, і перший тайм повністю це підтвердив. Якщо взяти до уваги удари по воротах, то швейцарці завдали їх втричі більше, ніж кияни. Більш фізично потужні футболісти “Янг-Бойз” переграли українських футболістів за всіма статтями, проте втілити свою перевагу в забиті голи не змогли. Не дали їм цього зробити гравці “Динамо”. А коли й вони були безсилі, як у епізоді удару головою Нуху, то за київську команду зіграв каркас воріт. Окремо хочеться відзначити блискучу гру в тому матчі голкіпера біло-синіх Георгія Бущана.

Після відпочинку між таймами Хацкевич підсилив напад, випустивши замість лівого захисника Кендзьора форварда Артема Кравця. І це принесло свої плоди. Кравець практично відразу ж міг відкривати рахунок, але з вигідної позиції пробив вище воріт. Гості значно додали попереду і майже вирівняли гру. Зрештою, Віталію Буяльському вдалося відзначитися забитим м'ячем на 70-й хвилині матчу. У цьому моменті не обійшлось без фарту. 29-й номер “Динамо” отримав м'яч від Гонсалеса. У боротьбі втратив рівновагу та втримався на ногах, хитнув опонентів і точно пробив у дальній кут.

Господарі намагалися зрівняти рахунок. Небезпечними були їхні подачі з кутових навісів. Усього за гру швейцарці подали кутових аж 17.  Але вичавити максимум так і не змогли. Таким чином, “Динамо” з 10-ма очками перші. Приємно, що вони в цій грі взяли реванш за поразку в кваліфікації Ліги чемпіонів. “Динамо” та “Шахтар” гарантовано гратимуть навесні в Євролігівських турнірах. Та хочеться вірити, що донеччани здобудуть те необхідне очко і продовжать змагання в лізі чемпіонів.

У луганчан 50 на 50. Робити якісь прогнози немає сенсу. Побажаємо команді Юрія Вернибуба показати красивий футбол і стати другою українською командою, яка проб’ється до весняної стадії кращих команд ліги Європи .

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up