Клуб відсвяткував свою півсотню літ

Клуб відсвяткував свою півсотню літ

У селі Вернигородок 16 червня відзначали 50-річчя з нагоди відкриття Будинку культури.

Колись років 60 тому в багатьох селах це був сільський клуб, схожий на звичайну хату. І в 1957 році у Вернигородку почали будувати добротний на ту пору Будинок культури, який здали в експлуатацію через 10 років.

За 50 років споруда мала злети і падіння. Будинок культури процвітав в кінці шістдесятих та сімдесятих років. Занепад припав на дев’яності. Зараз у складний для культури час відбувається відродження галузі. Тут кожен день відкриті двері. Тут іде робота навіть тоді, коли інші приходять сюди відпочивати.

Підтримати ювелярів, що живуть на березі річки Гуйва, з’їхалось багато гостей з різних куточків нашого району. Запрошені були й колишні працівники Будинку культури. Ті, що молодші, перебралися працювати в районну культуру, інші пішли на заслужений відпочинок.

Відео дня

Гості піднімалися на сцену і щиро бажали працівникам Будинку культури здобутків у творчості, здоров’я і сил в їхній нелегкій справі.

А господарі свята подарували всім присутнім концертну програму, де разом з місцевими артистами виступали кращі колективи художньої самодіяльності сіл Медведівка, Кашперівка, Білопілля. Близько 40 номерів концертної програми!

Скоріш за все цього не було б, якби біля керма Будинку культури не стояла людина творчості — нині діючий директор культурно-розважального закладу Наталія Онофрійчук. Зі своїми однодумцями - хореографом Вікторією Безбородюк та майстром на всі руки і вокалісткою Ольгою Іліуц, за підтримки керманичів села створила художні творчі колективи, які знають за межами району й області.

Вернигородецька земля дала вокаліста Ярослава Бистрицького, чий голос далеко не співака-аматора. Щодо вокального ансамблю ”Чарівниця”, так він є народним. Краще бути народним у народі і збирати переповнені зали глядачів, як було 16 червня, ніж називатися тільки народним. Такі художні колективи, як “Яворина”, дует “Віола”, дитячий хореографічний ансамбль “Мрія”, тріо “Мелодія душі” також мало кого залишили незворушливим. Свято у Вернигородку вдалося. І є перспектива і амбіції до нових висот.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up