Книга на вихідні: три рекомендації від практичного психолога

Книга на вихідні: три рекомендації від практичного психолога
  • Місто та область постійно підпадає під відключання світла. Діють планові, аварійні та погодинні відключення.
  • Провести цей час можна за хорошою книгою. У матеріалі зібрані три роботи, які рекомендує на вихідні прочитати психолог.

Практичний психолог Юлія Ворман зробила підбірку книг Фредріка Бакмана на вихідні.

До речі, одна із книг була екранізована, а фільм увійшов до списку найпопулярніших стрічок країни всіх часів.

Відео дня
  • «Що мій син повинен знати про устрій цього світу»

Фредрік Бакман визначає жанр цієї книги як «розширений блог» — вона й справді нагадує онлайн-щоденник. Звертаючись до свого маленького сина, автор розмірковує про різні предмети — від футболу до «Ікеї», від комп'ютерних ігор до категорій добра і зла.

Автор ділиться першим, часом комічним, досвідом батьківства — з тією унікальною суто бакманівською сумішшю іронії та ніжності, яка принесла йому любов мільйонів читачів. Це не тільки розмова на рівних із крихітною істотою, яка ще має вирости в особистість, а й чесна розмова із самим собою, спроба осмислити свою відповідальність за те, що відбувається у світі.

  • «Тривожні люди»

Цей роман очолив найвідоміші книжкові рейтинги і став світовим бестселером. Це зворушлива комедія, а водночас психологічний роман про злочин, який ніколи не відбувся.

Грабіжник-невдаха бере випадково в заручники вісьмох надзвичайно стурбованих незнайомців, які оглядають квартиру, виставлену на продаж. Під час перебування в цьому помешканні вони поступово починають відкриватися одне одному — і виявляється, в них чимало спільного.

Подружжя, яке щойно вийшло на пенсію, директорка банку, старенька пані, яка вже не боїться, коли на неї наставляють пістолет, молода пара, яка очікує дитину, агентка з нерухомості — усі вони розкривають одне одному свої найглибші таємниці.

Роман «Тривожні люди» — смішний, сповнений емпатії та мудрості. Це історія про силу дружби, прощення і надію — про речі, які рятують навіть у найнеспокійніші часи.

  • «Чоловік на ім'я Уве»

Роман «Чоловік на ім'я Уве» — смішна, іронічна, зворушлива та мудра історія про людей, які через ті чи інші причини стали непотрібні суспільству. Твір про щоденну мужність жити і бути собою. Уве — добрий буркотун, якого неодноразово випробовувала доля. Вийшовши на пенсію, втративши кохану дружину, він змушений наново відшукувати сенс буття. Та чи хоче цього Уве? Яким би сумним не був його вибір, на чоловіка чекає ще багато любові, дружби і пригод.

У Швеції книжку екранізували, фільм за романом Бакмана входить до списку найпопулярніших стрічок країни всіх часів. Роман став бестселером за версією New York Times, отримавши схвальні відгуки як літературних оглядачів, так і читачів.

Осінь часто називають книжковою порою. Ви можете загорнутися в теплий плед, зробити собі гарячі напої та поринути у чарівний світ літературних подорожей. Часу нині на це вдосталь.
Нещодавно ми підібрали книги, які вдало скрасять осінні вечори. Тут кожен зможе знайти щось для себе. Перелік за посиланням.

 

Читайте також:

Календар іменин на листопад 2022: кого і коли вітати з днем ангела

Церковний календар на листопад 2022 року: православний і греко-католицький

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вера Могилевич

    Йдіть ви з своєю книгою,в хаті холод ,книга ,засунь далеко собі в одне місце.на... дворі зима за 12 год 2 3 год світло дають

keyboard_arrow_up