Коли буде нормальне вуличне освітлення на Незалежності? +ОПИТУВАННЯ

Коли буде нормальне вуличне освітлення на Незалежності? +ОПИТУВАННЯ
Вулиця Незалежності ввечері, 10 грудня
  • Вуличне освітлення у центрі міста ніби живе своїм життям.
  • На деяких вулицях ліхтарі можуть працювати серед білого дня, тоді як увечері не вмикаються.
  • А на Незалежності ліхтарі взагалі працюють через день.
  • Газета «RIA» дізнавалася, в чому причини та коли відновить нормальну роботу вуличне освітлення.

У вівторок, 10 грудня, серед білого дня світилися ліхтарі на Грушевського, частині вулиці Мічуріна, на розі Героїв Майдану і Мічуріна. А на Незалежності працював кожен ліхтар вздовж вулиці аж до Танка.

Вулиця Незалежності, 10 грудня. Вдень працювали ліхтарі

Відео дня

Увечері того ж дня картина змінилася. На вищевказаних вулицях освітлення працювало, окрім ліхтарів на Незалежності. Ми вийшли після 18-ої години на колишню Червоноармійську і не побачили жодного ліхтаря, який би працював. Якби не велика кількість магазинів, у яких світяться вивіски і вітрини, була б суцільна темрява.

До речі, чи не найбільше козятинчани скаржаться саме на вуличне освітлення на цій вулиці. Минулого тижня нам надійшло повідомлення від читачки нашої газети такого змісту: «Просимо підняти питання про освітлення по вул. Незалежності у наступному номері газети».

Про проблему з освітленням писали і в соціальних мережах.

«Можливо хтось знає, що відбувається на вулиці Незалежності (а можливо і на інших вулицях також). Чи часом не зйомки нового сезону «Сутінки» або якого іншого триллера?

Жоден ліхтар не працює!

(…) Повертаєшся з роботи, боїшся ноги поламати у вибоїнах чи вступити у якесь лайно, якого повно по всьому місту! Купи неприбраного бруду вперемішку з прілим листям вздовж доріг! У 21 столітті у вік сучасних технологій я хочу йти по нормальній чистій освітленій вулиці, бачачи, куди ступаєш і що відбувається навкруги, а не пробиратись навпомацки, як у самому глухому селі в саму глуху ніч!» — написала 6 грудня користувачка Marina в одній із козятинських груп у Facebook і додала відео, на якому видно, що ліхтарі не працюють.

Ввечері у середу, 11 грудня ліхтарі на Незалежності увімкнулися. Проте темно було на частині вулиці Мічуріна до перехрестя з Незалежністю. Ми вже подумали, що вуличне освітлення на Незалежності відновило нормальну роботу, але вчора, 12 грудня прийшли на цю вулицю після 18-ої години і знову нас застала суцільна темрява.

Аби дізнатися, що коїться із вуличним освітленням та коли відновиться його нормальна робота, ми звернулися за коментарем до Євгенія Малащука, начальника Управління житлово-комунального господарства. За його словами, лінія на Незалежності впродовж трьох років працювала без жодних перебоїв. Там встановлені сучасні LED-ліхтарі. Перебої почалися, коли почав вибивати один автомат у підстанії. На запит приїхала підрядна організація із Вінниці, яка обслуговує наше місто і виявила, що автомат сплавився.

— Вже відбулося на сьогоднішній день дві заміни автомата. Це ж те, що ви бачили, що буває таке, що воно працює, а буває, що не працює. Поставили вже два нових автомати, але лінія буквально день-два працює і вибиває. Коли вже вникли, скажімо так, у ситуацію, то є проблема у тому, що десь іде або перенахльост лінії, тобто замикання, що плавить автомати. Можливо, від вітрів чи ще від чогось захльоснулися самі дроти або замкнуло в самому ліхтарі. І це дає коротке замикання, — пояснює Малащук. — Це як один із варіантів фахівців, які приїжджали і нам роз’яснювали. І другий варіант — це, можливо, крадіжка електроенергії з мережі. Тому що в самій підстанції все добре, всі автомати і лічильники працюють, але йде десь по самій лінії втрата електроенергії.

Начальник Управління ЖКГ каже, що підрядники пообіцяли приїхати завтра, 14 грудня і за вихідні владнати цю проблему. Спеціалісти об’їдуть лінію, оглянуть ліхтарі і перевірять, чи є якісь пошкодження.

— Знову ж таки, чергова, напевно, заміна автомата буде, якщо він знову там підгорів. Тому що він від цих перенавантажень підгорає і починає вибивати. І фахівці Управління ЖКГ приїжджали вже його вмикали. На довго його не вистачає. Я думаю, на завтрашній день приїде підрядна організація, буде вишка і вони за вихідні владнають цю ситуацію і закриють питання. І більше того, у нас є перелік, уже сформована заявка на черговий приїзд на заміну лампочок, що поперегорали, по одній, по дві по вулицям. Будуть відновлені і ті лампи, які не працюють по всьому місту. Готуємося до Нового року, щоб більш-менш гарно зайти в Новий рік. — додає Євгеній Малащук.

Тож, можливо, вже після вихідних і на Незалежності освітлення запрацює, і на інших вулицях, де перегоріли лампочки. Наприклад, два ліхтарі на Героїв Майдану навпроти «Чехословацького» будинку (Героїв Майдану, 13), що не світять уже давно.

Це відео ми зняли 5 грудня о шостій ранку.

Газета «RIA» відслідковуватиме ситуацію із вуличним освітленням.

Опитування

Чи працює вуличне освітлення на вашій вулиці?

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up