Фото тижня: коли в Козятині дощило, він став схожим на столицю Австрії

Фото тижня: коли в Козятині дощило, він став схожим на столицю Австрії
  • Періодично ми об’їжджаємо наше місто в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл наших камер потрапив ямковий ремонт на вулиці Героїв Майдану, поліцейський доброї душі, деревопад у лісі, та смітник на масиві Європейський біля лісосмуги

Перше фото нашої прогулянки ми зробили на вулиці Грушевського. Явище, яке ми там побачили можна порівняти з вулицями Відня тільки з тією різницею, що у Відні піна на дорозі з’являється від миття доріг миючими засобами. На вулиці Грушевського вона утворилася внаслідок роздавлених автівками плодів каштанів. Тож у дощову погоду побувавши біля «Фори» можна відчути, що побував у Австрійській столиці.

Про ямковий ремонт вулиці Героїв Майдану мабуть сказано стільки, як про вулицю Куликівського. До ямкового ремонту її підготували ще до дощів. Коли в інтервалі між зливами визирнуло сонечко, дорожники взялися латати дорогу по калюжах.

Відео дня

За втручання активних козятинчан ремонт дороги по воді дорожня служба припинила. Коли погода виправилася, дорожники знов взялися за справу. Але мабуть не помітили, що у деяких лунках є ще вода і від цього бітумна суміш змінила колір з чорного на якийсь поруділий. Так по воді й заасфальтували. 

На думку водіїв, з якими ми поговорили, дорога стала кращою, щоправда  асфальт на краях закладок вже розпадається. Скільки простоїть дорога після такого ямкового ремонту, ніхто не дав прогнозу.

В ліс ми поїхали на прохання мешканців не Козятинської громади. Дозвонювачі говорили: в лісі таке робиться, що через повалені дерева не пройти не проїхати.

За вказаною адресою ми бачили дерева хвойних порід уражених хворобою. Вони перебувають в такому стані, що як деревина вже ніякої цінності не мають. Єдине, на що їх можна використати — розпалити в плиті.

В тому ж лісі ми помітили несправжні рядівки.

В центрі міста трапився випадок, який заслуговує на увагу. На вулиці Січових стрільців чоловікові в роках стало погано. Серед тих, хто зголосився допомогти постраждалому, був поліцейський. Він хворого чоловіка, в якого підкошувалися ноги, з багатьма зупинками супруводжував додому.

На стихійному сміттєзвалищі масиву «Європейський» поселилися зграя собак великої породи. Поки вони лякливі і від людей тікають, а якщо обживуться то всяке може бути. Діти тою стежиною не ходять, а хто планує вивезти десь через тиждень сміття на масив Європейський (що не варто робити), то не зайве буде запастися в дорогу на всяк випадок ще одними штанами..

Коли ми їхали вулицею Бандери (колишня Матросова) в районі швейної фабрики, помітили велике задимлення. Коли під’їхали ближче, помітили 82-річну бабусю Галю, яка щось «ворожила» біля купи картоплиння, а воно ніяк не горіло. Якби були видні язики полум’я ми б не турбували жінку в роках. Картоплиння не листя тай попри заборону не тільки палить вона. Ми пояснили, що картоплиння з віжим бур’яном горіти не буде, як висохне бур’ян тоді й підпалите порадили ми ми жінці, що розміняла 9-й десяток. Хотіли сфотографувати задимлення та на прохання бабці Галі не стали цього робити на гарантії, що вона заллє багаття водою.

Бабуся Галя виправдовується —каже я думала, що не можна палити тільки вечором. Вам можна. Ви ж маєте статус ветерана праці. 

Нашу розмову з старенькою перебила сусідка жінки в літах. Вона каже — Бабця Галя, що це ви з самого ранку наробили диму на весь куток. Я ж білизну повісила. Зараз вона заллє багаття і диму не буде сказали ми сусідці бабці Галі.— Я бачу, як вона заливає білизну знов треба прати сказала молода жінка і пішла до своєї хати.

В одному з дворів недалеко від МНСників біля сміттєвих баків хтось поставив мішки звийшовши з моди одягом. Нужденні дармову здобич підібрали, а що і їм не підійшло лишили на бетонній конструкції наче рекламу на показ і це було останнім фото у нашій прогулянці

Читайте також:

Козятин у фото: криниця з годинником, кіт-симпатюля, та щасливі гості нової сім’ї

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач24

    Все місто обїхали а от вгенделик на хиьрому незаїхали бо його хтось дуже крепко кришує з ранку до вечора стоять ідумають як в брати самогоночки вгенделик ? Може з цим панове розберемося
  • Валя Кравчук

    Ви побувайте на вулиці Київській, хуже дороги нема в Козятині, неможливо не пройти не проїхати.Мер міста навіть грейдера не дає.

keyboard_arrow_up