Комісія дала тверду “п’ятірку” районній лікарні

Комісія дала тверду “п’ятірку” районній лікарні

Медичні новини
 

Настав “день-х”, коли 2 лікарні були проінспектовані членами госпітальної ради у складі провідних спеціалістів, організаторів охорони здоров'я, працівників органів місцевого самоврядування, громадських активістів, про яку було багато розмов. Містом йшли чутки, що заклад мають закрити. З цього приводу головний лікар Олександр Кравчук давав коментар нашій газеті і заперечив цю інформацію.
Сьогодні в ексклюзивному інтерв’ю “RIA-Козятин” заступник головного лікаря з медичної частини Козятинської районної лікарні Ігор Грубеляс повідомив, що 11 вересня у закладі відбулося виїзне засідання госпітальної ради “Північний госпітальний округ” Вінницької області. Основним питанням було, яка лікарня зможе бути лікарнею інтенсивного лікування. Комісія оглянула приміщення міської лікарні, районної лікарні, можна було почути доповіді головних лікарів із електронною презентацією діяльності лікарні з фінансової та медичної сторін. Виясняли питання, яка лікарня може надавати інтенсивне лікування, тобто чи буде наявні хірургічне, акушерсько-гінекологічне, педіатричне, інфекційне, реанімаційне та інші відділення.
Мені особисто не один раз приходилося чути із кулуарних спілкувань, що база Козятинської ЦРЛ має великі потенційні можливості, є достатній кадровий потенціал для створення лікарні інтенсивного лікування першого рівня. Не вистачає лише одного — фінансової підтримки. Остаточне ж рішення буде прийняте до кінця поточного року.
Напередодні, у понеділок, відбувся “круглий стіл” між міською та районною органами влади.
— Я також був присутній на цьому засіданні, яке було ініційоване головою Козятинської районної ради Віктором Слободянюком і в. о. голови райдержадміністрації першим заступником Сергієм Прохоровим за участі міського голови Пузиря Олександра. Були присутні керівники обох лікарень, заступники, начальники фінансових управлінь, представники силових структур та засобів масової інформації. Адже для медичного обслуговування жителів міста немає достатніх коштів для повноцінного надання екстреної (невідкладної) допомоги. Після довго обговорення, було вирішено зібратися повторно у четвер, 13 вересня, де наш заклад має надати фінансову звітність щодо кількості пролікованих міських жителів.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • arik@buldozer

    гшг
  • бармалей

    Та п"ятірка виставлена часом не за 12-ти бальною системою? Молодець Ігорорьок, ти завжди суперово лизав зади, навіть ті, які ненавидиш люто. А щодо фінансування лікарень, то розуйте очі і називайте речі правильно - ЦРЛ навіть ваш власник, ваша "видатна на всі боки" райрада не фінансує. Маєш коротку пам"ять, шановний, напевно забув, яку відповідь надав ваш Пан Атаман про співфінасування ЦРЛ - ЖОДНОЇ КОПІЙКИ РАЙРАДА НЕ ВИДІЛИЛА НА ВАС !!! Чуєш, балабол - ЖОДНОЇ !!! Добрий хазяїн завжди собаку нагодує, чого про вас не скажеш. А цей дешевий популізм залиште при собі.

    P.S. Думаю, вам скоро буде дуже цікаво, навіть корисно почути, про що говорилось в інших кулуарах.
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up