Кому цей танк заважає, після перемоги нехай воїни вирішують що з ним робити

Кому цей танк заважає, після перемоги нехай воїни вирішують що з ним робити
  • Зробити власне опитування щодо того, чи варто зносити пам’ятник-танк, нас надихнула зустріч з колегами з «Вінниця Суспільне».
  • У їхньому репортажі йшлося, що за опитуваннями, яке в соцмережах проводить міська рада, переважна більшість за те, щоб пам’ятник танкістам-визволителям міста Козятин демонтувати.

Починаючи з 17 березня ми почали опитувати людей на вулицях міста. Розпочали з центру. Переважна більшість людей нас запитували: а кому цей танк заважає? Також людей непокоїло, що буде стояти на місці танка. В нашому опитуванні 17 березня взяло участь 52 козятинчани. Молодь здебільшого дотримувалася нейтральної позиції.

— Якщо хочете знімати, то знімайте, а якщо танк можна залишити — то нехай залишається, — висловили свою думку молоді дівчата. 

Більш зріле покоління категорично проти зняття пам’ятника.

Відео дня

— Це пам’ятник танкістам-визволителям і немає нічого спільного ні з декомунізацією, ні з російською агресією, — казали вони.

На «кругу» ми були 18 числа. І тут козятинці часто відповідали на запитання запитанням. 

— Що буде стояти на місці танка? — запитували більшість людей. Ми пояснювали, що лише вивчаємо думку громади.

Від козятинчанки Тетяни була слушна пропозиція: замість танка поставити пам'ятник  захисникам, які воюють за вільну Україну. Але коли ми запитували козятинчан про ставлення до такої пропозиції, більшість казали, що воїнам Героям пам’ятник треба після перемоги робити в самому центрі міста, а не там, де стоїть танк. З 50-ти опитаних  однозначно за те, щоб зняти танк, висловився пан Ігор. Він каже, що потрібно знести і танк, і постамент, а землю під пам’ятником повернути людям під городи.

У неділю, 19 березня, ми робили опитування на «тій стороні». З 55-ти опитаних «за» зняття танка висловилися двоє патріотів, які хотіли танк відправити нашим хлопцям на передову. Коли ми пояснили, що той танк стріляти вже не може, дідусі сказали: якщо так, то нехай стоїть.

Біля танка на ПРБ і в центрі біля АТБ ми робили опитування 20 березня. Підлітки Іван і Матвій нас запитують: «А навіщо його знімати? Ми біля танка скільки цікавих фото зробили. Не знімайте танк, ми вас просимо». Ось так ні за що нам перепало від дітей. 

Пам’ятаючи позицію пана Ігоря, який хотів би аби землю повернули під городи, ми зайшли до колишніх господарів землі. Пані Валентина поралася на подвір’ї у квітнику. Вона розповіла, що територія, на якій знаходиться танк, раніше була їхнім і сусідки городом. 

— Тьотя Нюся погодилась взамін на квартиру. А ми з мамою вирішили залишатися у приватному секторі. На повернення землі ми не претендуємо, і танк нам не заважає, — каже пані Валентина. — Козятинські військові на цей танк навіть прапор поставили. Навіщо його знімати, нехай стоїть.

Біля АТБ ми поспілкувалися з учнями другого та опорного ліцею. Вони знають, що танк поставили в пам’ять танкістам, що визволяли наше місто. Про це їм розповідали їхні дідусі. 

— Біля танка ми часто фотографуємося і робимо селфі, — розповідали ліцеїсти. — Нехай він стоїть. Танк не винен, що на нас росія напала. 

Загалом, ми опитали 205 людей. За знесення пам'ятника висловилося троє козятинчан. Проти — 158 і 44 містяни висловили нейтральну позицію.

Коли наше опитування було здано до друку на вулиці Джерельній нас зустрів козятинчанин, який добре розуміється на техніці. Він за негайне зняття танку, відновити його боєздатність і своїм ходом відправити на передову.

 Іншу позицію має Геннадій Ткачук. Він за те, щоб танк не чіпати до нашої перемоги. Коли завершиться війна попросити у військових танк, який брав участь в перемозі з росією на заміну нашого проблемного  ІСа.

 Читайте по темі:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (47)
  • Horokhov Andrey

    Ой подивіться, а що це за танчик?
    Невже такий самий, як на пам’ятнику?
    Та ні не може бути
  • Сергий Левчук

    Ні
  • Диночка Дина

    Вже в парку зняли,стоїть срач, там ще треба.
  • Ніна Ніна

    Займіться важливішими  справами.

    Иван Мельник reply Ніна Ніна

    Ніна Ніна

keyboard_arrow_up