Конфлікт на міському кладовищі через зрізані дерева

Конфлікт на міському кладовищі через зрізані дерева

Дерева на міському кладовищі доросли до тієї стадії, що стали проблемними, як для працівників кладовища так і для людей, які поховали там своїх рідних. В нашій історії—це 2-і берези. При їх видаленні була пошкоджена огорожа на могилі

– Огорожа могили старенька та вона мала якийсь вигляд. Тепер вона поламана і відновленню не підлягає, – каже пан Микола, родич покійного, огорожу на могилі якого пошкодило дерево.

Вирубка, зрізання, чи корчування дерев на кладовищі відрізняються від таких робіт в інших місцях складністю виконання. Перш за все необхідно забезпечити збереження пам’ятників, надмогильних споруд, та огорож колишніх поховань. Такі роботи повинні виконувати спеціалісти, які мають практику таких робіт. В нашій історії замовник знайшла Артура, який взявся зрізати дерево.

Відео дня

Ми зустрілися з Артуром минулої п’ятниці 7 травня і задали йому декілька запитань.

—Артур, від кого ви отримали замовлення на роботи і коли ви їх розпочали?

— Надія Якимова шукала підрядника, щоб зрізати дві берези. Я погодився. Коли спилював перше дерево – не пам’ятаю, другу березу почав спилювати 4 травня. Все йшло добре, гілка мала впасти за огорожею,  тільки трохи підвів сильний вітер.

— У вас є досвід на такі роботи і як ви спилювали ці дерева?

—Досвід є, але я попереджав, що можуть виникнути деякі нюанси. Мова йшла, щоб тільки спиляти дерева. Замовив 8-ми метрову драбину до гілок прив’язував мотузку і спускав їх в потрібному напрямку. Стовбура спилював частинами. Така робота оцінюється 3-и тисячі за дерево. Я без нюансів погодився на тисячу, спилявши два.

— Артур, це була необхідність спиляти дерева чи це виглядало, як заготовка дров?

—Ні від колод усі відмовились. Колоди дозволили забрати мені з виносом гілля за межі могил. На скільки мені відомо з беріз падало багато листя і людям надоїло його виносити

—Постраждалий оцінив нанесені збитки в 3-и тисячі гривень. Як думаєте виходити з положення?

—Я не думаю нікому нічого платити. Єдине, що я зроблю, це повідомлю замовниці позицію постраждалого.

Спиляти дерево на кладовищі можна тільки після оформлення спеціального дозволу який має видавати адміністрація цвинтаря і ми звернулися до директора кладовища Павла Занюка. Як виявилось на наших кладовищах таких довідок не дають. Такий

документ може видати міська рада. Зі слів директора стало відомо, що до нього зверталася Надія Якімова і поставила перед фактом, що вона буде зрізати на кладовищі дві берези. З слів Павла Занюка стало відомо, що він поставив пані Надію до відома, що дерева можуть бути зрізані, але якщо внаслідок робіт на кладовищі буде щось пошкоджено, то відповідальніть буде на виконавцю робіт.

Спробували поспілкуватися в телефонному режимі з Надією Якімовою та вона збивала виклик. Тож залишаємо за нею право прокоментувати ситуацію. Від сторонніх осіб стало відомо, що Надія Іванівна в колі своїх добрих знайомих висловила позицію, що за корисну роботу, яку вона зробила ще їй повинні заплатити, хоча вона ніякої плати ні від кого не вимагає.

Коли ми збирали інформацію один з фігурантів цієї історії у нас запитав, яке відношення до дерев на кладовищі має Надія Якімова.

Інформацію з цього приводу дав Павло Занюк. 

– У неї в тій стороні поховані близькі і вона там планує ставити пам’ятник, – сказав директор кладовища

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Венера Михайська

    Дуже прикро, коли знищують здорові дерева тільки тому, що багато падає листя або розмістити пам'ятник..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up