Конфлікт на рівному місці. Із-за риби в Верболозах посварилися любителі природи

Конфлікт на рівному місці. Із-за риби в Верболозах посварилися любителі природи

Перегортаючи сторінки соцмереж журналісти газети «RIA-Козятин» помітили тривожне повідомлення. Один з учасників фейсбуку на своїй сторінці написав, що у Верболозах на ставку гине риба. Приїжджайте і все будете бачити власними очима.

Отримавши таке повідомлення ми зібралися в дорогу. От тільки на якому ставку гине риба любитель живої природи не повідомив. Спробували дізнатися в нього через фейсбук так він дав відповідь, що всі подробиці повідомить пізніше. Тоді ми зателефонували до читачів нашої газети в Верболози, адже ставків у цьому селі п’ять.

Де мертва риба?

Спочатку друзі редакції оглянули шкільний та цегляний ставок і повідомили, що з рибою на цих нині озерцях все в порядку.

Відео дня

В обох грабарках також мертвої риби вони не виявили. А за півгодини повідомили, що це в третьому ставку Кирильчиків вода зійшла і риба перебуває в малесенькій калюжі. — Можете не їхати, немає тут про що писати, — з побаченого зробив висновок пан Василь і додає. — Криміналу тут нема, риба потрапила в скрутне становище від примх погоди. Тобто від природного явища. 

Пану Василю відповіли, приїдемо і буде про ту калюжу писати.

Коли ми приїхали на місце події то дійсно з «третього ставу» залишилась тільки калюжа. В ній троє чоловіків і один підліток підхваттями ловили мальок для переселення риби до іншої водойми.

Петро Грабовий переселив більш як 10 кілограмів малька в вернигородоцький «Грабовий» став. Пан Микола з паном Василем ловили мальок щоб зарибалити грабарки. А восьмикласник Костя Коломієць переносив малька до «Шкільного» ставу. Скільки було кілограмів малька карася в його трьох відрах які він відвіз нам невідомо. Та навіть щоб він переселив одного карасика то його підхід до живої природи заслуговує на повагу. Впевнені, що вчинок школяра не залишиться поза увагою керівника районної освіти Аліни Діденко, яку іноді називають «освітянською мамою». Вона при першій нагоді подякує батькам восьмикласника за добре виховання сина.

Добра справа породила конфлікт

Коли рятівники малька мали намір покидати висохлу водойму туди прийшла мешканка Козятинщини Тетяна і, сприйнявши любителів природи за рибалок, сказала чоловікам:

— Біля ставка немає кому бур’ян скосити, за те є кому рибу ловити. 

Такий поворот подій обурив учасників доброї справи й один з чоловіків запитав пані Тетяну:

— Ти хто тут така?!

Слово за слово почалася між чоловіками та жінкою виникла словесна перепалка. За мить Тетяна пішла до свого ж батьківського дому, де мешкала до заміжжя. Взяла мобільний телефон і повернувшись до водойми стала фотографувати всіх, хто попадав їй як кажуть під гарячу руку. Так конфлікт між чоловіками та жінкою посилився, адже то вже був формат двох проти одної. Зрозумівши, що прекрасній статі щось довести важко чоловіки покинули водойму, а на підвищений  голос Тетяни прийшла її подруга Ірина

В дівчат своя позиція, кажуть щоб чоловіки так не робили, бо яке вони мають право когось обзивати. Я одному з них в доньки гожуся підкреслила пані Тетяна.

Журналіст пояснив жінкам, що робили чоловіки в цій калюжі. Та вони стояли на думці, що воду зі ставка хтось навмисно випустив. Кажуть минулого тижня в ставку ще багато води було. Навіть спускалися за греблю і зробили висновок, що воду зі ставу таки хтось випустив. Як аргумент сказали, що минулими вихідними біля ставу вони бачили мисливців. Кажуть такий ставок був добрий для відпочинку, поки аграрії не розорали землю і засипали три кринички з джерелом. Після того наш ставок став в посуху пересихати.

— Дівчата! — звернувся представник преси до природолюбів жіночої статі. — Ви бачите ситуацію. Які на вашу думку мають бути дії, щоб мальок риби не загинув?

— Нехай вони ловлять, тільки до чого тут грабовий вернигородоцький став, коли у нас є шкільний. Нехай туди рибу пускають. Риба, то таке, нехай собі ловлять і нікого не обзивають. Я виросла тут, — каже Тетяна. 

Додала, що Верболози любить не менше їхнього, маючи на увазі чоловіків з якими декілька хвилин тому добряче посварилася за корисну справу.

 

Читайте також:

Наша вода з кишковими паличками, солями та нітратами. Що робити?

На Козятинщині Укрпошта має запровадити нові технології

Голова ОДА Сергій Борзов відвідав Козятинщину. Де був і що бачив?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up