Конкурс на директора лікарні відклали

Конкурс на директора лікарні відклали
  • Процес об’єднання закладів охорони здоров’я вже стартував, тож Міська рада готувалася провести конкурс на зайняття посади директора Центральної районної лікарні, проте його відтермінували.

  • Чому так – дізнавалися наші журналісти.

Рішення про об’єднання стоматологічної поліклініки, Міської і Центральної районної лікарні в один заклад прийняли ще наприкінці травня. Головна причина, яка спонукала піти на цей крок – це те, що утримувати три медичних заклади не вигідно міському бюджету. Громада сприйняла таке рішення неоднозначно – частина була проти, частина поставилася до цього з розумінням.

Відповідно до рішення, яке прийняли депутати, Міську лікарню і стоматологічну поліклініку мають реорганізувати, приєднавши до Центральної районної лікарні. І цей процес уже запустили. Одним зі свідчень цього є те, що за даними реєстрів, як Міська лікарня, так і Стоматологічна поліклініка від 31 травня перебувають у стані припинення, хоча фактично обидва заклади продовжують обслуговувати людей.

Та реорганізація – не єдина зміна, яка чекає на наш медичний простір. Бо для Центральної районної лікарні мають обрати нового директора. Відколи Олександр Кравчук, який очолював ЦРЛ протягом багатьох років, покинув пост головного лікаря, а це сталося у другій половині квітня, лікарнею керує Ігор Грубеляс, який раніше був заступником з медичної частини, чи, як кажуть у народі, начмедом. Його призначили тимчасово виконуючим обов’язки головного лікаря до того часу, поки для лікарні не знайдуть директора.

Відео дня

Як і у випадку з очільниками шкіл, керівника лікарні мають шукати через конкурс. Розпорядження про його проведення видала міський голова ще 25 червня, тобто, майже місяць тому. Через чотири дні на сайті Міської ради з’явилося оголошення про початок формування конкурсної комісії. Адже перед тим, як оцінювати кандидатів, треба спершу визначитися з тим, хто саме буде це робити.

За умовами, до конкурсної комісії мали увійти представники:

  • органу управління, у нашому випадку це виконком Міської ради;
  • галузевих спілок, громадських об’єднань у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції та антикорупційної діяльності, та/або незалежні експерти у сфері охорони здоров’я;
  • представники трудового колективу лікарні, яких обирають на загальних зборах.

Щодо останнього пункту, то від Центральної районної лікарні відібрали чотири претенденти до комісії. Три з них – основні. Це – заступник головного лікаря з дитинства і пологової допомоги Надія Станіславчук, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної допомоги Валерій Шуляк і завідувач хірургічного відділення Володимир Шавлюк. Ще один кандидат, гінеколог Микола Тюрін, був резервним.

Що стосується вимог до кандидатів на пост директора лікарні, то поки що про це нічого не відомо. Так само, як і про умови проведення самого конкурсу, адже інформацію про це мали оприлюднити вже після формування комісії.

Та тиждень тому виявилося, що конкурс взагалі скасували. Відповідне розпорядження очільниці громади з’явилося на сайті Міської ради. У ньому йдеться про те, що конкурс скасовано через виявлені невідповідності у структурі та штатному розписі Центральної районної лікарні. Певно, з тієї ж причини на позачерговій 13 сесії, яка відбулася минулої п’ятниці, не затвердили звіт про виконання фінансового плану ЦРЛ за перше півріччя 2021 року. Того дня обранці мали розглядати три звіти – по Центральній районній та Міській лікарні і стоматполіклініці. Два останніх затвердили, а перше взагалі зняли з порядку денного ще на початку засідання.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Богдан Гнатюк

    Наш мер поставить кого треба як і деректорів шкіл)))))
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗А ім'я ,,переможця" непроведеного конкурсу вже ,,гуляло" . Спіткнула невдачка.
    Буває.
  • Виктор Ставничий

    Не можуть таксу скласти!..

keyboard_arrow_up