Коронавірус у козятинчанина не підтвердився. Що кажуть лікарі?

Коронавірус у козятинчанина не підтвердився. Що кажуть лікарі?

Про це повідомляє головний лікар комунального підприємства «Козятинська ЦРЛ» Олександр Кравчук

За інформацією головного лікаря КП Козятинська ЦРЛ Олександра Кравчука тест на коронавірус у пацієнта, що знаходиться на обстеженні в медзакладі, НЕГАТИВНИЙ.

— Прохання не сіяти паніку та виконувати рекомендації медиків по профілактиці розповсюдження інфекції, — пишуть на сайті козятинської районної ради

 

Відео дня

Нагадаємо:

Детальніше ситуацію прокоментував завідувач козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Леонід Ящук

— Хворий звернувся до лікарів сам. У нього запідозріли ГРВІ, ускладене бронхітом. Враховуючи прибуття його із за кордону та введення карантину, в зв'язку з поширенням пандемії коронавірусної інфекції, будь-який лікар має мати настороженість проти цієї інфекції. Поки, що з метою уточнення діагнозу його лабораторно обстежують, призначили лікування щоби попередити погіршення стану здоров'я. Вважаю необхідним обстежувати всіх прибулих із-за кордону з країн вражених цією інфекцією та захворівших протягом 14 днів з моменту прибуття, що дозволить виявляти таких хворих, перекривати шляхи поширення хвороби. В такій ситуації сьогодні лікарю, який обстежує хворого, враховуючи поліморфність клініки та симптомів без проведення тест систем важко виставити діагноз і він зобов'язаний з урахуванням анамнезу підозрювати кожного захворілого на респіраторні інфекції на наявність короновірусу. Краще перестрахуватись та запобігти поширенню хвороби ніж виявляти її після того, як сенсу проводити протиепідемічні заходи не буде. Тільки раннє виявлення хворих, їх ізоляція, обсервація осіб, що мали із хворим контакт дозволять припинити поширення хвороби в Україні. Але це не можливо, якщо лікарі боятимуться підозрювати короновірусну інфекцію у хворого, не матимуть в достатній кількості тест-систем для уточнення діагнозу і карантинні заходи будуть імітуватись, а не суворо виконуватись.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up