Корупція - це не втрачені мільярди, а вбивство

Корупція - це не втрачені мільярди, а вбивство

Лідер політичної партії “Громадянська позиція” минулого тижня здійснив поїздку південним регіоном України.

Він провів зустрічі з інтелегенцією Одеси, Миколаєва та Херсона. Традиційно він зустрівся з активом партії. Дав прес-конференцію для журналістів. Виступав по місцевому телебаченню. Якщо в Херсоні та Миколаєві опоненти кандидата в президенти Гриценка діяли провокативно, але хитро, то в Одесі 28 листопада на активістів, які супроводжуали Анатолія Степановича, напали тітушки. Імена п’ятьох нападників відомі, ще дванадцять чекають затримання. Тільки, судячи з того, що чотирьох нападників відправили під домашній арешт, можна зробити припущення, що не посадять нікого. Тож, щоб більше не повторювались зухвалі напади на політика Гриценка, не треба надіятись на порядність тих, хто так не хоче бачити екс-міністра оборони в 2-му турі виборів президента.

Більшу увагу політик приділив прикордонному Херсону. Зустрівшись з прихильниками “Громадянської позиції”, він сказав:

—  Незважаючи на те, що в Україні працює декілька антикорупційних органів, бюджет втрачає мільярди гривень через корупційні схеми. У людей немає відчуття, що нині йде боротьба з корупцією. Адже САП, НАБУ, ДБР, на створення яких пішли мільйони гривень, порушують справи один проти одного, замість того, щоб ловити велику рибу.

Відео дня
blockquote>

За оцінками експертів, Україна тільки через корупцію на митниці втрачає близько 4 млрд доларів щорічно, але одночасно просить 2 млрд в кредит у Міжнародного валютного фонду. Анатолій Гриценко підкреслив, що бюджетні кошти мають йти на освіту, медицину та розвиток місцевої інфраструктури, а не в кишені хабарників.  

«Корупція – це не просто вкрадені мільярди. Це – вбивство. Коли не доїжджає швидка, коли в реанімації немає обладнання, коли аварії трапляються через зруйновані дороги, бо розікрали гроші на ремонт. Це явище має бути знищене для всіх – від президента і депутата – до простого громадянина», - зазначив лідер «Громадянської позиції».

Раніше Анатолій Гриценко підкреслював, що його антикорупційний блок рішень після виборів почнеться особисто з президента.

Після приїзду в Київ, Анатолій Гриценко провів лекції студентам в Могилянці, де він викладає. А у вівторок, 4 грудня, провів зустріч з Послом США в Україні Марі Йованович і Джорджем Кентом, заступником помічника Держсекретаря США у справах Євразії. Обговорили питання безпеки судноплавства в Азовсько-Чорноморському регіоні. Обговорювали варіанти узгоджених дій для деескалації, захисту економічних інтересів України. Не оминули питання звільнення захоплених у полон моряків. Поки влада розповідає родичам полонених моряків, як вона буде діяти, політик Гриценко проводить зустрічі з міжнародними партнерами про повернення моряків додому. Торкнулися питань можливої загрози і шляхи їх попередження в період виборчої кампанії. Як зазначив лідер “Громадянської позиції”, США не обирають владу в нашій країні, але як партнери за дотриманням або порушенням Закону слідкують уважно. Бандитський напад на нашу команду в Одесі теж не залишився непоміченим.

Політрада Козятинського осередку “Громадянська позиція”

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up