Козятин очима журналістів. Репортаж з вулиць міста

Козятин очима журналістів. Репортаж з вулиць міста

Два дні ми ходили вулицями нашого міста, спілкувалися з козятинчанами та помічали проблеми. Що кинулось в очі? Про це наша розповідь.

На вулиці Пилипа Орлика з’явилася аптека «Здорова родина». Біля неї промоутери в костюмах казкових персонажів роздавали рекламні листівки. Ми поспілкувалися з козятинчанами, які проходили біля аптеки.

— Раніше в Козятині було дві аптеки і черги були в них тільки під час епідемії грипу. Зараз аптек стільки,  що й перелічити важко, і в кожній є люди, – каже 63-річна пані Марина. – Чи ми такими важковиліковними стали чи нас не якісними препаратами годують. Але кожен раз йдеш в аптеку з надією, що ті недешеві ліки поможуть. 

На тій же вулиці з іншого боку енергетики зрізали відросле гілля дерев. Обрізали, як кажуть на совість, щоб хватило й на наступний рік. До працівників електроліній  претензій ніяких. Вони забезпечують надійність роботи електромереж. Є питання до тих, хто електролінії прокладає над деревами, чи дерева висаджує під дротами з напругою.

Відео дня
Після обрізки дерева стають «карикатурами»

Наступного дня ми поїхали на «Круг».  Кажуть, така назва цього місця пішла від того, що автобус, об’їжджаючи клумбу, їхав по колу, тобто робив круг.

На «Кругу» поставили сміттєві баки. І в метрах п’яти від них підприємці торгують свининою.

Комусь треба від'їхати. Продукти і сміттевий бак не можуть бути сусідами

Що з того сміттєвого бака від вітру на м’ясо полетить? Запитали ми продавців м’ясної продукції чи подобається їм сусідство з контейнерами для сміття. 

– Так ці баки потрібні, є куди сміття викинути, – каже продавець. 

– І вас не турбує, що вітром може занести на м’ясо якогось непотребу?

– Так їх можна туди до кущів перевезти, – каже підприємець. – Між іншим я чув, що в кафе «Весна» є інший власник. І він, за чутками, планує облаштувати м’ясний павільйон. 

– То ви перейдете торгувати в павільйон? – запитали ми у співрозмовника. 

– У нас вже багато павільйонів будували, – каже продавець. —. Коли там буде справедлива ціна, звичайно піду торгувати. Як не як не стоїш на дворі і на голову не капає. А коли в тому павільйоні запровадять відверте здирництво – залишусь торгувати надворі.

Вулицею Кривоноса поїхали на вулицю Матросова. На перехресті з вулицею Гагаріна чоловік, який не захотів назватися, обрізав над дорогою дикорослі кущі.

На вулиці Гагаріна люди підчистили порослі

– Ви на своїй вулиці лад наводите. 

– Так, що можемо те робимо. У війну, де тепер  дорога вулиці Гагаріна, впала бомба. Самі не можемо впоратись з калюжею. Треба щоб хтось допоміг, –  каже чоловік

Мешканці вулиці Гагаріна просять допомоги відремонтувати їхню вулицю

Проїжджаючи повз масиву «Європейський» пригадуємо, як зароджувався масив. Чотири вулиці європейських столиць назвали. Тепер на тих вулицях пасеться білогрива конячка. Тільки вона там мешкає серед високих бур’янів.

Мешканка масиву Європейський
Мешканка масиву Європейський

Зустріли мешканця циганського хутора. Він то в руках, то на собі тягнув велосипед. Запитуємо, що сталося, що велосипед не їде?

– Та хіба такою дорогою поїдеш? – відповів чоловік. 

– А екстрена допомога в ваший хутір приїжджає?

– Ні, – каже чоловік – Я нещодавно захворів, то санітарна машина біля переїзду стояла, а я з медиками до машини метрів 400 йшов.

Будні мешканців циганського хутора

Переїхавши через переїзд поїхали вулицею Данила Нечая. Біля будинку за номером 10 дорожня впадина. Калюжу мешканці будинку обходять метрів п’ять. На перехресті з провулком Петрівського бахіл замало. Калюжа на калюжі. На вулиці Червоної калини дорога центральна та без освітлення А на вулиці Князів Острозьких вже все нормально.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up