Козятин приймає тимчасово евакуйованих людей з Калинівки

Козятин приймає тимчасово евакуйованих людей з  Калинівки

Біда насунулась на Вінниччину - горять склади боєперипасів

З 10 години ночі вівторка лунають вибухи в Калинівці. Перелякані люди покинули домівки вночі. Одних евакуювала обласна мерія і адміністрація у Вінницькі школи і лікарні. Інших евакуйовували в Козятин. Районний відділ освіти направив 8 автобусів. Були задіяні і перевізники. Прибували люди і своїм транспортом до знайомих знайомих по телефону домовившись, що їх приймуть.

На 10 годину ранку в міському будинку культури працює штаб, який приймає і розподіляє місце подальшого перебування потерпілих. Вночі тут було до 300 людей. Їх розміщували в лікарнях, інтернаті тощо. Постійно підходять наші земляки, які пропонують калинівчанам допомогу продуктами, хто забирає до себе. Близько 50 чоловік зараз перебуває в фойє будинку культури.

В районній лікарні поміщено 16 пацієнтів у терапевтичне та хірургічне відділення. Серед них двоє дітей і на під'їзді мати з 5-місячною дитиною. Як повідомив заступник головного лікаря Ігор Грубеляс, всім надана необхідні мелична допомога.

Відео дня

У лікарні відновного лікування розміщено 76 людей. За словами головного лікаря Олексангдра Євтушка, він займається організацією їхнього харчування і подальшого перебування. Лікарян готова приняти більшу кількість людей.

На залізничному вокзалі станціїх Козятин. багато людей, які вимушені були перервати поїздку і вийти з поїздів, які перестали рухатися в напрямку вінниці. Як повідомив начальник Вокзалу Анатолій Чабан, для всіх пасажирів надаються безкоштовно всі послуги.

  

Долучилися до благодійнгої акції "Допомога постраждалим в Калинцівці" пересічні громадяни Козятина, підприємці та та релігійні громади. Одна з мешканок міста Валентина Бінецька прийняла вночі 20 мешканців з села Павлівка, серед них діти. Вимушених евакуюватися наших краян пані Валентина бачить вперше. Просто подзвонила знайома і попросила прихистити людей... З розповідей вимушених евакуйованих, у них в домівках ролзбиті вікна, розтрощено все в хаті, їм повідомили, що там вже побували мародери...

Серед тих, хто відгукнувся церква "Скінія" і пастир Олександр Бутрик, підприємець олександра Мудра та інші.

Наша землячка депутат облради Ірина Колесник повідомила: "Станом на 10 годину в Глухівцях 76 чоловік, Збараж 20 чоловік, лікарня відновного лікування 75 чоловік, црл 16 чоловік, школа інтернат 104 людини, міський будинок культури 276 чоловік. По сім'ях прийнято дуже багато людей. Але ще багато хто в дорозі! Дякую усім хто доєднується"

Телефон для уточнення, хто з тимчасово евакуйованих калинівчан знаходиться в Козятині  067-87-56-968. Інформацію відносно перебування потерпілих внаслідох технічної катастрофи у вигляді вибухів боєприпасів у міському штабі допомоги - 04342-2-45-59 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up