Козятин продовжує боротьбу за ФАПи та амбулаторії

Козятин продовжує боротьбу за ФАПи та амбулаторії
  • Тепер на Самгородоцьку сільську раду надішлють не звернення, а згоду на прийняття закладів первинної ланки медицини в комунальну власність міста.

Два тижні тому ми повідомляли про те, що усі амбулаторії та ФАПи колишнього Козятинського району опинилися у власності Самгородоцької сільської ради. Так вийшло тому, що Козятинська райрада ще до своєї ліквідації передала на Самгородок Районний центр первинної медико-санітарної допомоги, простіше кажучи районну сімейну медицину. А до структури цього комунального підприємства входить не лише амбулаторія у Козятині, а й усі амбулаторії, фельдшерські та фельдшерсько-акушерські пункти на території колишнього Козятинського району.

На попередній сесії, яка відбулася 14 січня, міська рада вирішила ініціювати процес передачі закладів первинної медицини. Депутати звернулися до Самгородоцької сільської ради з проханням віддати у власність міста п’ять амбулаторій, вісім фельдшерських та один фельдшерсько-акушерський пункт, розташовані у межах Козятинської міської громади.

До питання медичних закладів депутати міської ради повернулися під час чергового засідання, яке відбулося у вівторок, 26 січня. Як повідомила на сесії Тетяна Єрмолаєва, у відповідь на звернення міської ради від Самгородка прийшов лист, у якому сільська рада просить місто надати згоду на прийняття амбулаторій та ФАПів у комунальну власність.

Відео дня

— Сесія Самгородоцької сільської ради не закрита вже другий тиждень, але тим не менше, по нас рішення не прийнято, — сказала міська голова.

Тож депутати проголосували за відповідну згоду.

Попри те, що майно амбулаторій та фельдшерських пунктів досі не передали на місто, їх працівників уже перевели у Міський центр надання первинної медико-санітарної допомоги. Про це теж сказала очільниця міста під час засідання.

Також депутати проголосували за надання згоди Обласній раді на передачу Козятинській ОТГ спецавтомобіля. Він поїде до амбулаторії в Кордишівці. Як пояснила на засіданні Тетяна Єрмолаєва, цей автомобіль мали передати Кордишівці вже давно. Проте через проведення адміністративної реформи він «завис».

— Обласна рада передала його на Козятинський район, району вже немає, вже Хмільник. Після перемовин з обласною радою було прийнято рішення, що ми звертаємося забрати автомобіль на себе прямо, — сказала Єрмолаєва.

 

Читайте також:

На Козятинщині ФАПи закривати не будуть

"Без головного лікаря і з десятьма пацієнтами": вирішили долю Козятинської обласної тублікарні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач78

    "Попри те, що майно амбулаторій та фельдшерських пунктів досі не передали на місто, їх працівників уже перевели у Міський центр надання первинної медико-санітарної допомоги. Про це теж сказала очільниця міста під час засідання" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up