Козятин у фото. Про бездоріжжя, деревопад та про порослі на зупинці

Козятин у фото. Про бездоріжжя, деревопад та про порослі на зупинці
  • Періодично ми об’їжджаємо нашу громаду в пошуках цікавих фото.
  • Цього разу під приціл камер потрапили репетиція артистів, ремонт дороги на трасі ділянки дороги Козятин-Кордишівка.
  • Побачили також наслідки пригод невідомого транспортного засобу на «рубаному» шляху

Почали ми нашу прогулянку околицями нашої громади з села Сигнал. Покликала нас туди радісна звістка самих мешканців села: 

— Як тільки в пресі з’явилася замітка, що в Сигналі погана дорога — її швидко почали ремонтувати. Дякуємо вам, що турбуєтеся і велике спасибі нашій старості Олі. (Мали на увазі старосту старостинського округу Ольгу Козак — прим.авт). Приїжджайте, самі побачите, які були ями на нашій вулиці — всі асфальтом заклали.

Відео дня

В селі ми не тільки побачили відремонтовану дорогу ямковим ремонтом, а й потрапили на репетицію до Дня села вокального гурту «Берегиня». Співачки розповіли, що дуже люблять квіти соняха. 

— Квітка соняха — символ сонця. А ще соняшник став символом скорботи за загиблими воїнами. Ми кожного разу коли йдемо на репетицію чи прибирати територію біля будинку культури приходимо до соняхів. — розповіли вони.

— Ми соняшники біля будинку культури висаджуємо кожної весни. 29 серпня 2014 року на сході України була найбільша кількість втрат серед захисників України. Саме в цей час на полі поспіли соняшники. Тільки ніхто їх там не збирав, на полях тривали важкі бої. Тоді квітка соняшника стала символом скорботи за загиблими Героями, які загинули на Донбасі, — розповіла нам керівник будинку культури Людмила Заремблюк.

Поверталися з Сигналу додому через ПРБ і центр міста. На перехресті вулиць Довженка та Катукова звернули увагу як відремонтували дорожню вибоїну, на якій зламала скутер пані Люба. У глибоку яму поставили дорожній знак, який може слугувати поплавком зони небезпеки під час тривалого дощу.

Зупинка громадського транспорту, що навпроти вулиці Катукова заросла бур’янами. Тільки ми не вказуємо пальцем на безгосподарність комунальників. Хто-хто а двірники працюють, як ніхто інший. Можливо «Чисте місто» вирощує бур’яни, щоб збирати там лікарські рослини. А якщо без жартів, то вулиця Куликівського у суцільних бур’янах. Цілі порослі на місці, де стояв кіоск союздруку на вулиці Грушевського.

На вулиці Олега Кошового дорога така, що взуття дітей більше місяця не витримує. Люди кажуть: пора вже дорогу на вулиці Кошового зробити, який рік дорогу самі ремонтуємо.

Краса на вулиці Кошового

На «рубаному» шляху зустріли Сніжану, Наташу, Софію та Дашу. Вони в соняшниковому полі робили селфі. Пропонуємо дівчатам сфотографуватися в соняшниковому полі для газети, а Софія каже:«Ви нас виставите в інтернеті, а арендар нам виставить рахунок, що ми йому заподіяли шкоди на полі. Чи виставить нам рахунок за ціною фотографії, як на лавандовому полі. Ми дівчата молоді ще не заробляємо гроші.» Як не вмовляли ми дівчат, фотографуватися не захотіли. Погодились тільки, що Юрій Білик — дуже добрий чоловік.

В лісосмузі біля залізничного переїзду хтось не справився з керуванням свого транспортного засобу та в’їхав у дерево. І так в’їхав, що коренастого клена вивернув з корінням та позламував стовбури більш молодих дерев. Лісосмуги на Козятинщині в статусі довгожителів. Час від часу падають ясени, акація та верби, відживши своє. А тут ще й шумахери дерева ламають. І як так швидко їздити в кількох метрах від залізничного переїзду?

Людям, які у літню спеку йдуть до місця призначення стежками лісосмуг, треба бути дуже обережним, тому що у лісосмугах падають дерева. Минулого тижня не витримав хвороби кореневої гнилі стовбур велетенської верби.

Якщо деревопад — то природне явище, то вивезене в лісосмугу сміття можна розцінити, як диверсію. Біля масиву Європейський хтось прямо на стежку вивіз гору домашнього непотребу.

Якщо минулорічна картопля чи яблука за деякий час стане органічною підкормкою для дерев, то скло, пластик, будівельні відходи і багато чого іншого так і залишаються сміттям на довгі роки. Не дозрілі яблука — то таке, а навіщо викидати стару картоплю і дитячий одяг коли їх можна було віддати нужденним? Те, що в сміття потрапили речі придатні до вжитку свідчить той факт, що ту купу до дощу вже декілька раз перебирали.

Читайте також:

«Проїхали 22 блокпости». Козятинчанка розповіла, як вибиралася з окупованої Херсонщини

«Дружина знала, що приїду, а для дітей це був сюрприз»

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up