Козятинчани презентували себе на обласному фестивалі «Скарби Поділля» у Вінниці

Козятинчани презентували себе на обласному фестивалі «Скарби Поділля» у Вінниці

У понеділок, 23 серпня з нагоди Дня Державного Прапора України та 30-річчя Незалежності України у Вінниці у центральному парку культури і відпочинку імені Миколи Леонтовича відбувся XIII обласний фестиваль «Скарби Поділля». На фестиваль приїхали представники 38 територіальних громад Вінницької області. І серед них - представники Козятинської територіальної громади.

Про це пишуть на сайті міської ТГ.

Музей історії міста гідно представив на фестивалі виставку козятинчанки-вишивальниці Антоніни Головненко. Самобутні роботи, представлені у експозиції, вражали присутніх різнобарв’ям кольорів та майстерністю виконання орнаментів.

Відомо, що це вже п’ята виставка майстрині і цього дня було представлено 20 рушників на полотні, створених з використанням традиційних старовинних сакральних знаків-оберегів, візерунків з авторським підбором кольорів. Директор музею Лілія Макаревич та науковий співробітник Наталія Баштова знайомили усіх бажаючих із Козятинською територіальною громадою, адже привезли з собою буклети «Визначні пам’ятки Козятина» і розповідали про значення елементів на рушниках, методи вишивки та різноманітність різновидів рушників, про саму майстриню.

Відео дня

— Досвідчені умільці і майстри приурочили свої здобутки цій даті, що для багатьох з них стала стимулом до натхненної творчості. Все представлене тут, вони творили з ім'ям України, з любов'ю до рідної землі та непідробним патріотизмом, — йдеться на сайті козятинської міської ТГ

30-річчя Незалежності Козятин відсвяткував кайфовим концертом

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up