Козятинчани прийшли відстоювати свої права до відділку поліції

Козятинчани прийшли відстоювати свої права до відділку поліції
  • В середу, 3 листопада, в столиці біля Верховної Ради громадські організації проводили акцію проти карантинних обмежень, примусової вакцинації та порушення прав людини.
  • Подібний захід пройшов і в нашому місті. Подробиці з місця події

Зранку, 3 листопада, близько 90 людей зібралося біля клієнтського простору, що навпроти поліції. Для масових зборів біля клієнтського простору більше місця.

Спочатку до зібравших звернувся правозахисник Володимир Цимбалюк. Він розповів присутнім, як вони мають діяти, відстоюючи свої права, які повинні бути захищені основним документом України – Конституцією. Сказав, що українці «не фізичні особи», а люди, які мають права. 

Відео дня

– Адже за кордоном фізична особа – це дійсно особа без громадянства. А коли складається протокол і ви його підписуєте, то ви погоджуєтеся, що ви не мешканець села чи міста, а особа без громадянства. На такого можна складати протокол, – казав Володимир Цимбалюк.

Доповнив правозахисника Едуард Дембіцький.

— Ми не проти чиєїсь вакцинації. Це справа кожної окремої людини. Ми закликаємо, щоб кожен громадянин користувався своїм правом відстоювати свої права. Я впевнений, що з вакцинацією директорів підставили. Тому, що ні з департаменту освіти, ні з відділу освіти жодного наказу немає, а їм пишуть: пишіть наказ на відсторонення. Отже, директори, якщо ви розумні люди, а ви розумні, тому що вас поставили на цю посаду, то ви так само можете захищатися тією самою статтею 60 Конституції України про те, що ви не можете виконувати злочинні накази. – говорив Дембіцький. – Треба розуміти, що за чиєїсь вказівки нас зіштовхнули лобами. Не треба йти нам лобами. Треба йти в одному напрямку. Директори просто повинні сказати:«в наші посадові обов’язки  не входить звільняти людину, якщо вона невакцинована. Примушувати людину до вакцинування.» 

Потім стали говорити про обов’язки правоохоронців. Що стражі порядку за своєю сутністю не можуть бути каральним органом, оскільки їх прямий обов'язок –  забезпечувати громадський порядок. А саме поважати і не порушувати права та свободи людини, до яких, зокрема, відносяться права: на життя; на повагу; на свободу та особисту недоторканність; недоторканність житла; на вільне вираження своїх поглядів і переконань; на свободу світогляду і віросповідання.

На завершення акції «Поважай свою працю—відстоюй свої права»  одна з присутніх приватних підприємців звернулася до стражів порядку, правозахисників і громадських активістів, щоб вони пояснили, як їй діяти, коли прийдуть до неї в офіс перевіряючі сертифікату про вакцинацію. Підприємиці пояснили, що перш за все вона сама повинна перевірити відповідність документів у перевіряючих. Мітингувальники запевнили, що на сьогоднішній день немає такої структури, яка має право на перевірку. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (19)
  • Marietta Lesovaya

    Знаєте, робити чи не робити вакцину діло кожного, так само як і вирішувати чи жити. Зараз летальність висока в невакцинованих людей, нажаль...
  • Читач13

    Молодці, підтримую!!! Ні - примусовій вакцинації!!!

    Читач78 reply Читач13

    коли тебе винесуть у чорному мішку і зариють в закритій труні, я прийду і насцю на твою могилу, дебіла шмат
  • Artur Edu

    Дивна стаття. Я не зрозумів що конкретно та від кого вони хочуть домогтись? Якщо вони чогось не розуміють, є Інтернет, та статті про обмеження та накази, де все дуже докладно розписано. Люди вакцинуйтесь! Коли невакциновані вмиратимуть у лікарні - вже буде пізно на протидію.

    Xelena Neven reply Artur Edu

    В моєї подруги померла сестра від ковіду..

    Xelena Neven reply Artur Edu

    Артур,ви праві!

    Читач06 reply Artur Edu

    Зачем вы пропагандируете? У каждого есть свой выбор и должен быть добровольный! Вы если его сделали то молодец!!! Каждый человек сам себе хазяин и своему здоровью, так что не надо так переживать за невакценировпных, они сделали свой выбор а если умрут так это не ваши проблемы! Смотрите за своим здоровьем! Будьте здоровы

    Читач78 reply Читач06

    о, ще один довбойоб
  • Читач84

    Читач 78 ти неадекватне.

    Читач78 reply Читач84

    читач84, посмокчи пісюна

keyboard_arrow_up