Козятинчанин продавав черемшу і отримав ... на перший раз попередження

Козятинчанин продавав черемшу і отримав ... на перший раз попередження
фото ілюстративне
  • "Первоцвіт-2019": козятинська поліція відпрацювала місця можливої торгівлі рослинами, занесеними до Червоної книги України.
  • Один містянини попався — за незаконний продаж штраф складає від 1 700 грн. до 3 655 грн. із конфіскацією рослин; за незаконний збір – від 340 грн. до 510 грн. із конфіскацією рослин.

Днями козятинська поліція перевярла ринок на незаконну торгівлю забороненими і занесенимидо Червоної Книги рослинами. В ході відпрацювання було виявлено та задокументовано факти продажу цибулі ведмежої (відомої також під народними назвами левурда, леверда, дикий часник, черемша) – рідкісний вид, продаж якого заборонено на підставі ст. 9 Закону України «Про рослинний світ», а також Закону України «Про охорону навколишнього середовища», незалежно від того, були рослини зібрані торгуючими власноруч чи ні.

— Не зупиняють порушників штрафи, розмір яких встановлюється у судовому порядку. За незаконний продаж штраф складає від 1 700 грн. до 3 655 грн. із конфіскацією рослин; за незаконний збір – від 340 грн. до 510 грн. із конфіскацією рослин. За незаконний збір об’єктів рослинного світу передбачені також і збитки, які відповідно до Постанови Кабінету За постановою Кабміну № 1030 від 07.11.2012 збитки становлять 62 грн. або ж 31 грн. за кожну окремо зірвану рослину, в залежності від того з коренем чи без кореня її було зірвано, — кажуть у відділку поліції

Подібний випадок 18 квітня був питанням порядку денного засідання адмінкомісії. Для першого разу козятинчанину, який реалізовував не дозволену законом рослину, винесено адміністративне стягнення у вигляді попередження.

Відео дня

Тож варто добре подумати, перш ніж придбати собі смакоту до салату.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Яковец-Швец

    В мене росте на городі. Не  знала що червонокнижне.
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up