Козятинчанка Марія Шпатківська виступила на чемпіонаті світу

Козятинчанка Марія Шпатківська  виступила на чемпіонаті світу
Кожен день Маша одягала спортивну форму та п’ять днів чекала свого виступу
  • Гарний дебют. Наша землячка Марія Шпатківська в складі паралімпійської збірної  спортсменів України блискуче виступила на чемпіонаті світу з легкої атлетики в місті Дубаї, ОАЕ. Результат, який вона показала на змаганнях в метанні спису, поступається світовому досягненню всього десятьма метрами

Після приїзду спортсменки з Еміратів, ми поспілкувалися з третьокурсницею Вінницького педагогічного університету.

– Це були найважливіші змагання перед параолімпійськими іграми, що пройдуть в японському Токіо. У столицю Еміратів  з’їхалися близько півтори тисячі спортсменів з 117 країн світу, – каже Марія. — У категорії, в якій я виступала, було 15 учасниць. Наша збірна здобула 27 нагород, з яких 11 золотих 8 срібних та 8 бронзових медалей. До речі, цей чемпіонат був найбільш рейтинговим. Наша команда виборола 25 ліцензій на паралімпійські ігри «Токіо 2020». Щодо мого особистого внеску в скарбничку української збірної, то я посіла 7-е місце серед метальниць спису.

Відео дня

— Маша, ви вперше виступали серед дорослих спортсменок?

— На чемпіонаті України я перемагала за участі дорослих спортсменок. На чемпіонаті світу в Дубаї  виступала в статусі дебютантки серед дорослих спортсменок

— Хто ще з наших землячок представляв Вінниччину на цих змаганнях?

— Наша команда була представлена 37-ма спортсменами з 17 областей України. Вінниччина в їх числі.

— Дубаї сподобався? 

— І да, і ні. Якщо оцінювати з точки зору екскурсії, там є на що подивитися, є про що розповісти. Якщо оцінювати з точки зору їхніх звичаїв чи навіть законів, то українцям важко підлаштовуватися під їхні порядки. На дворі +34, а треба бути одягненому в штанах, а верхній одяг повинен бути з довгими рукавами. Специфічна це країна, а фонтани там класні. 

— Хто ваші тренери, скільки часу ви проводите на тренуваннях, яку позицію у вашому житті займає спорт?

— Мої теперішні тренери — це фахівці високого рівня Тетяна Дідик та Віктор Постемський. Третім наставником залишається Володимир Шульга. З ним я робила перші кроки до великого спорту, з ним перемагала на всеукраїнських турнірах. У секторах для тренувань перебуваю п’ять разів на тиждень. Спорт в моєму житті відіграє якщо не все, то головну роль, точно.

— Чим любите займатися у вільний від спорту та навчання в університеті час?

— Захоплень маю багато. Люблю прогулянки парковими зонами, подорожувати з друзями історичними містами чи місцями унікальної природи. Коли трапляється, що я одна, моїм супутником стає книга.

— Вам 19 років, вік юніорських чемпіонатів. Не важко змагатися з дорослими спортсменками, серед яких багато чемпіонів світу?

— Кількість атлетів і склад учасниць на мене не діє. Чим пристижніші змагання, тим я намагаюся показати кращий результат. Інша річ – очікування виступу вже на змаганнях. На  чемпіонаті світу в Дубаї ми виступали на п’ятий день. Такі умови накопичують психологічну втому.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:36 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up