Козятинчанка потребує негайної трансплантації нирки

Козятинчанка потребує негайної трансплантації нирки

Потрібна допомога. Без дороговартісної операції, яку треба проводити негайно, життя 40-річної жінки згасає. Необхідно зібрати 300 тисяч гривень

Олена Аркадьєва – інвалід дитинства. Ще у віці немовляти козятинчнака перенесла запалення нирок, яке з часом, на превеликий жаль, переросло у страшна хворобу – хронічний гломерулонефрит (або ж ниркову недостатність). Скільки себе пам’ятає, пані Олена постійно лікувалася – вивчила стіни та стелі дитячих лікарень у Вінниці та Києві, перенесла тисячі крапельниць та безліч станів загострення вбивчого недугу. Випила неймовірну кількість ліків у різних варіантах та концентраціях, лікувалася навіть гормональними препаратами. Одного разу Вінницька лікарня більше як на півроку стала для 13-річної тоді Олени домом.

Коли Олені було вже 24, у неї сталося критичне загострення хвороби, що супроводжувалося страшними симптомами: усе тіло дівчини стрімко і жахливо набрякло, через що пересуватися було боляче, поступово втрачався зір, а з ним порушувалася координація рухів. Медперсонал вінницької лікарні морально готував козятинчанку до найгіршого.

Саме тоді від завідувачки відділення пані Олена дізналася про процедуру гемодіалізу, яка може допомогти організму справитися з критичним станом. Метод заснований на позанирковому очищенні крові.

Відео дня

Процедура і справді допомогла, однак лікарка попередила, що цей спосіб – лише підтримуюча терапія, а не шлях до одужання. Рано чи пізно, для того, аби хвороба відступила, необхідно провести пересадку здорової нирки. На початку нульових така операція коштувала 20 тисяч гривень.

Олена Вікторівна та її мама стали посилено збирати гроші, а тим часом тричі на тиждень жінка мусила їздити на процедуру гемодіалізу до Вінниці. Так продовжувалося до 2008 року, коли нарешті були зібрані необхідні кошти та пройдено усі обстеження. У Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова пані Олені зробили пересадку нирки від її мами.

Нирка прижилася і майже на 10 років молода козятинчанка забула про виснажливе лікування. Єдиним нагадуванням про хворобу була підтримуюча медикаментозна терапія.

У 2017 році недуг повернувся. Здорова мамина нирка через негативний збіг клінічних обставин перестала функціонувати… У життя Олени повернулися лікарняні стіни, ліки, крапельниці, набряк тіла, ослаблений імунітет і гемодіаліз тричі на тиждень. Тільки тепер ця процедура 40-річній козятинчанці не приносить бажаного полегшення, натомість є надзвичайно болісною.

Єдиний вихід із жахливого стану – повторна пересадка здорової нирки. У Київському інституті хірургії та трансплантології погодилися провести операцію. Донором може бути чоловік Олени, з яким, як показали обстеження, є сумісність. Однак, тепер складна операція коштує 300 тисяч гривень – гроші, яких у сім’ї Аркадьєвих просто немає…

А час спливає, разом із ним, як зауважує пані Олена, на фізичному рівні відчутно зменшуються життєві сили. Із душевним болем у важкому стані жінка просить про фінансову допомогу.

У наших руках та в наших силах, шановні читачі, допомогти врятуватися землячці. Кожен із нас може стати справжнім чарівником, що не дасть згаснути життєвій історії Олени Аркадьєвої.

Не будьмо байдужими!

 Реквізити для благодійної допомоги на лікування:

Рахунок № 26200330116808 у АБ «УКРГАЗБАНК»

Код ЄДРПОУ 23697280 МФО 320478 на ім’я Аркадьєвої Олени Вікторівни

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up