Козятинчанка виграла грант від європейської організації

Козятинчанка виграла грант від європейської організації
  • Олена Міщук наприкінці 2019-го року виграла грант на 1,5 тисячі євро для свого соціального проекту.
  • Ми поспілкувалися із дівчиною та дізналися, як їй це вдалося, а також розпитали про деталі її майбутнього проекту.
     

Олені Міщук двадцять років. Попри досить юний вік вона — професійний фотограф. Вже п’ять років вона на «ти» із фотокамерою. А ще вивчає англійську та німецьку мови у Київському політехнічному університеті.

Крім того, дівчина є членом київської молодіжної громадської організації «Агенція вільного розвитку». Активно долучається до програм обміну та пише грантові заявки для молодіжних проектів. Саме одна з таких заявок і привела її на конференцію у Берліні від європейської організації EVZ Foundation. Для участі обрали 60 учасників з різних країн світу. Були представники з Німеччини, Грузії, Вірменії, Росії, Туреччини, Сербії, Болгарії, Словаччини, Франції, Греції, Іспанії, Польщі. І серед них — наша землячка. Завдяки участі у конференції їй вдалося виграти грант на 1500 євро для реалізації свого соціального проекту.

Усе трапилося спонтанно

— Розкажіть про конференцію, у якій ви брали участь.

Відео дня

— Тема конференції стосувалась рабства у сучасному світі. Щодо загальної кількості заявок, з яких відбирали учасників, то, як нам повідомили організатори, вони отримали близько 400 мотиваційних листів, з яких уже відбирали учасників для конференції. Одним із пунктів в мотиваційному листі була подача власної ідеї для проекту, для участі в Project Pitching (щоправда, цей пункт був не обов’язковий).

— Ви брали участь у подібній конференції й раніше. Про це ви писали у себе на Фейсбуці. Коли саме це було і що готували тоді?

— У 2018 році була перша частина цієї конференції, пов’язана з темою прав людини «Human Rights! Right Here! Right Now!» («Права людини! Просто тут! Просто зараз!» — авт.). Організоване, знову ж таки, європейським фондом EVZ. Тоді це була лише конференція, де були різноманітні спікери та воркшопи. Ми не презентували власні проекти перед представниками фонду та не змагались за фінансування власних проектів, як було цього разу. Відбувалась минула конференція в той самий період: в перших числах листопаду.

— Як виникла ідея долучитись до конференції?

— Це трапилося випадково. Я побачила посилання на анкету в чаті моєї ГО «Агенція Вільного Розвитку». Туди його надіслала голова нашої організації. За кілька годин до дедлайну написала мотиваційний лист і вже чекала на відповідь. Цього року, була «спам»-розсилка на gmail від організаторів.

Зніматимуть професійне відео без професійної техніки

— Розкажіть трохи про деталі вашого проекту.

— Мій грантовий проект безпосередньо стосується теми конференції: рабство у сучасному світі. Проект локальний. Хочу зібрати до 20–25 учасників з усієї України, віком від 16 до 22 років на 3–4 дні. Мета: створити 3 відеопроекти та 1 фотопроект, який буде передавати всю суть і важливість нашої теми. Результат ми поширимо в соцмережах і не тільки. Особливість в тому, що абсолютно всі знімальні процеси будуть відбуватись на телефон. Нам не будуть потрібні дорогі та професійні камери, а також супер-важкі програми для монтажу чи ретуші. Адже в сучасному світі ми звикли швидко обмінюватись інформацією і висвітлювати події через власні смартфони. Тому я хочу навчити робити це якісно і професійно, щоб привертати увагу якомога більше людей до відео чи світлини і публікації загалом.

— Де ви плануєте проект реалізувати — у Козятині чи в якомусь іншому місті?

— Спочатку планувала провести його у Львові, але потім зрозуміла, що найкраще, що я можу зробити — створити щось дійсно класне у своєму місті. Тому, звичайно, хочеться провести це в Козятині. Але не знаю, наскільки умови будуть цьому сприяти, адже проект на 3–4 дні, тому я зараз розмірковую над місцем проведення. Можливо, якщо не знайду вирішення своїх питань, проведу все це у Вінниці.

Напиши, який ти класний

— На вашу думку, чим участь у подібних конференціях допомагає молоді?

— Проекти і молодіжні програми обміну допомагають розширити власні горизонти та вийти за рамки свідомості, зруйнувавши якісь стереотипи. Можливо, навіть зрозуміти своє призначення. Ну і, звичайно ж, отримати новий досвід, знання та знайомства.

— Чи є у вас секрет, як написати крутий рекомендаційний лист, який зацікавлює і привертає увагу?

— Мій секрет написання класних мотиваційних листів в тому, щоб написати про те, який ти класний. Організатори проектів завжди шукають енергійних та вмотивованих учасників. Тому необхідно розписати всі свої найкращі якості і показати, що ти гідний гравець. Для цього також потрібно прочитати критерії та умови відбору, кого шукають і чи буде тобі цікава тема проекту і вже від цього відштовхуватись.

— Що б ви могли порадити людям, які теж хотіли б взяти участь у подібних конференціях?

— Моя порада — бути відкритими до будь-яких можливостей, завжди прагнути до саморозвитку та вдосконалення, не боятись змін та сміливо рухатись до своєї мети. Адже, щоб досягнути успіху, потрібно «хапатись» за всі можливості, які пропонує світ.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Таня Янковчук

    МОЛОДЧИНКА! НЕ ЗДАВАЙСЯ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera 19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up