Козятинчанки виготовили тридцять тисяч порцій сухого борщу для захисників

Козятинчанки виготовили тридцять тисяч порцій сухого борщу для захисників
  • Тридцять тисяч порцій сухого борщу приготували та передали українським захисникам 6 жінок із Козятина. Готують з червня у волонтерській кухні, яку зорганізували в приміщенні місцевого храму. Що додають до борщу, який військові назвали «маминим»

Волонтерством в громаді займаються з 2014 року, розповіла кореспондентам Суспільного мешканка Козятина Світлана Романова. Готують їжу, смаколики, консервацію та плетуть сітки. Із початком повномасштабного вторгнення закупили сушарки, за допомогою яких виготовляють сухі борщі та супи.

— Коли відправили перші борщі, вони їх охрестили маминим домашнім борщем. Ми приходимо сюди кожен день і працюємо. Немає права сидіти склавши руки. Ми повинні допомагати нашим захисникам"  говорить Світлана Романова.

Відео дня

Одна порція сухого борщу розрахована на шістьох людей. На кожному наборі вказаний склад, спосіб приготування та слова подяки військовим.

— Спосіб приготування дуже простий. Усе проходить термічну обробку, варити його, якщо немає змоги, непотрібно. Просто залити кип'ятком і накрити кришкою, — каже Світлана Романова.

Із продуктами допомагають місцеві, волонтери, міська влада та підприємці. Кожен інгредієнт сушать майже чотири години, зокрема і м'ясо. Його кладуть найбільше.

— Картоплю сушимо близько 2 3 годин. Усе залежить від шару. Квасоля трішки швидше  до 4 годин. Зелень дуже швидко. Зараз зібрали урожай і потреби ні в чому немає, — говорить місцева мешканка Богдана Семикоз.

Валентина Олешко чистить уже зварену картоплю. Удень переробляє для сушки чотири відра.

— Спочатку відварюємо, потім розрізаємо. А потім ще треба на м'ясорубці і на сушку. Допомагаю, щоб наші хлопці були нагодовані, щоб відчували, що їх тут, у тилу, захищають, — каже Валентина Олешко.

Сухі борщі передають українським захисникам через місцевого волонтера Сергія Сиваківського двічі на тиждень. Готуватимуть для бійців, кажуть волонтерки, до перемоги України.

Нагадаємо, раніше ми писали, як козятинчани роблять сухі борщі для військових

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (11)
  • Ирина Абрамюк

    Щиро дякуємо за працю, відправила статтю Козятинським захисникам.
  • Наталія Рижкова

    Велика подяка вам наші дорогенькі за вашу працю. Ви наші героїні в тилуї
  • Clarissa Kuprienko

    Уявляю, яка ж величезна праця стоїть за цими десятками тисяч порцій борщу для наших Захисників. Для мене ці жінки справжні героїні тилу. Дякую!
  • Лариса Писаренко

    Щира подяка

keyboard_arrow_up