Козятинчанці не продовжили соцвиплати автоматично, сказали збирати документи знову

Козятинчанці не продовжили соцвиплати автоматично, сказали збирати документи знову
  • До нас звернулася Тетяна Костюк і розповіла ситуацію, яка трапилася з її дочкою Ганною.
  • Жінка отримує на старшу дитину допомогу як мати одиначка.
  • Але цього місяця гроші на картку не прийшли, бо закінчився строк дії довідки.
  • У собесі сказали — збирайте новий пакет документів.
  • А як це зробити, коли більшість інстанцій закриті для відвідувачів?
     

Ганна Мацула — мати трьох дітей. На старшу доньку отримує соціальну допомогу як мати-одиначка. У квітні жінці не прийшла соціальна виплата, тому що в березні закінчився термін дії довідки. Про це нам розповіла мама жінки, Тетяна Костюк. Вона зателефонувала на гарячу лінію газети «RIA». Каже, дочка не хотіла висвітлювати цю проблему у пресі.

Як розповіла нам Тетяна, проплати зазвичай надходять на рахунок 11–12 числа кожного місяця. Коли у квітні дочка не отримала грошей, зателефонувала до міського соцзахисту. Там відповіли, що проплату відмінили через те, що закінчився термін дії довідки і запропонували заново зібрати увесь пакет документів. Мовляв, соцзахист працює, тому приходьте.

— Але я трішечки підняла правову базу, подивилася, згідно наказу Уряду заборонено це робити, автоматично подовжуються усі виплати, — каже Тетяна Костюк. — Знаючи це все, я обурилася. Більше того, я на «гарячу лінію» додзвонилася урядову. Розказала цю ситуацію. Мені сказали, що це все неправильно. Я в обласний соцвідділ звернулася. Такого не може бути, — сказали мені. — Ми проведемо роз’яснювальну роботу зі спеціалістом. Але спеціаліст не від себе це робила! Їм були якісь документи подані.

Відео дня

Дочка Тетяни, Ганна Мацула працює вчителькою у школі № 1. Зараз спілкується із учнями дистанційно, а з дому виходить лише в аптеку чи магазин. А для того, щоб зібрати усі довідки, треба оббігати п’ять інстанцій. У РЕМ, «Вінницягаз», «Чистому місті», «Управляючій компанії», КТУ треба взяти довідки про відсутність боргів. До того ж, потрібна довідка з місця роботи та довідка про доходи.

— Більше того, вона спробувала це зробити, звернулася в КТУ, пробувала взяти довідки. Все закрито, — каже Тетяна Костюк.

До КТУ телефонували вчора ми і секретар нам повідомила, що працівники перебувають у вимущеному простої на час карантину.

Тетяні Костюк пообіцяли надати письмову відповідь від уряду. Але який із неї сенс, каже жінка, коли проплат немає.

— Толку з того? — додає Тетяна. — Вони сказали, що проведуть роз’яснювальну роботу. Зараз свято, Паска, та й взагалі жити треба. А проплати немає. Якщо дадуть її, то це буде лише в травні місяці. Значить цілий місяць нам треба буде чекати цих грошей.

Ми знайшли на сайті Кабінету міністрів постанову від 8 квітня, у якій вказано, що деяким категоріям населення виплата соціальної допомоги, яку призначили раніше, автоматично продовжується на період карантину та місяць після дати його відміни. До категорії тих, кому мають подовжити виплати автоматично, входять матері-одиначки.

Щоб розібратися у цій ситуації, ми зателефонували до відділу соціального захисту населення, але на дзвінок ніхто не відповів. Після Великодніх свят ми зателефонуємо ще раз.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надійка Гайдучок

    Вони взагалі в тому совбезі незнають, що роблять говорять одне получається зовсім інше, з вересня рахували субсидію аж нарахували в кінці лютого, нащо вони там такі тупоголові.....
  • елена трояновская

    Як ознайомлені спеціалісти з чинним законодавством?Позор! Шановна пані Тетяно!Вашій доньці допомога буде призначена автоматично.Після закінчення карантина вона повинна звернутись в УПСЗН та подати пакет документів, або має право направити їх поштою.Вам надали хибну інформацію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up