Козятинщина в лідерах: про рівень захворюваності на грип та ГРВІ

Козятинщина в лідерах: про рівень захворюваності на грип та ГРВІ

В умовах напруженої епідеміологічної ситуації на Вінниччині на постійній основі проводять моніторинг стану захворюваності на грип та ГРВІ. Наразі рівень інтенсивності захворюваності на ці хвороби в області оцінюється як низький.

На 21-му тижні поточного року захворюваність на грип та ГРВІ склала 335,9 випадків на 100 тис. нас. Даний показник є на 40,6 % нижчим базового рівня. Протягом зазначеного тижня до медиків за допомогою звернулося 5167 осіб, серед них 56,2% – діти.  Госпіталізації потребувало 172 особи, з них 79 дітей. В області не було зареєстровано жодного летального випадку.  

Найвищі рівні захворюваності на грип та ГРВІ реєструвались у Вінниці, Ладижині, а також у Барському, Козятинському та Томашпільському районах.

Як відрізнити грип від ГРВІ

Початок хвороби та температура

Грип: різкий початок хвороби, температура швидко росте та піднімається до 38 С° і вище.

Відео дня

ГРВІ: стан погіршується поступово, температура росте повільно і зазвичай не надто висока – 37-37,5 С°.

Симптоми інтоксикації

Грип: різкий озноб, рясне потовиділення, головний біль, запаморочення, ломота у м‘язах та суглобах.

ГРВІ: загальний стан страждає не так сильно. Відчувається загальна слабкість.

Нежить та біль у горлі

Грип:

  • Нежить, як правило, не турбує, але є невеличка закладеність носа, яка з’являється на другий день хвороби.
  • Кашель починається різко, на другу добу, і він досить болісний. Відчувається дискомфорт у грудній клітині й по ходу трахеї.
  • Сильне чхання.

ГРВІ:

  • Сильний нежить та біль у горлі.
  • Кашель сухий, проявляється в перші дні.
  • Чхання, зазвичай, немає.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:22 Вночі двоє чоловіків розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:37 Цей день в історії,20 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 20:21 День жалоби: Козятин прощатиметься з воїном Андрієм Панчуком 18:41 Молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина нагородили орденом photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 17:15 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 16:26 Катерину Кіндратівну вітали цілий день. Їй виповнилося 95 15:17 Допомога постраждалим від насильства. Контакти організацій, готових надати допомогу 13:01 У Махаринцях рятувальники ліквідували пожежу в господарчій будівлі 12:18 Генштаб ЗСУ: окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО 11:23 Пальне, крупи і проєкти на воду — що замовляла міська рада в березні 10:59 Наші воїни вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up