Козятинська міська рада програла суд і має сплатити 2,5 млн грн

Козятинська міська рада програла суд і має сплатити 2,5 млн грн
Фото ілюстративне
  • Неприємну новину повідомила у вчорашньому зверненні до козятинчан міський голова Тетяна Єрмолаєва
  • Міська рада програлам суди і за ліквідацію КП «Відродження», за наявність заборгованості за ПДВ має заплатити 2,5 млн. грн.

Міський голова Козятинської громади Тетяна Єрмолаєва записала відеозвернення, у якому повідомила оперативну інформацію, станом на 5 серпня.

Тетяна Єрмолаєва традиційно подякувала волонтерам, територіальному батальйону. Нагадала, що приймальне відділення лікарні працює цілодобово. До нього приходять пацієнти планові за направленням або ті, у кого є потреба — ургентні випадки. Там постійно чергують лікарі, лікарі екстренної медицини. 24/7 там працює апаратура, КТ та рентген. Також працює хірургія одного дня.

Також повідомила і неприємну новину. У 2019 році депутатським корпусом було прийнято рішення про ліквідацію КП «Відродження». Підприємство мало колосально великі борги по з/п, була кредиторська заборгованість за матеріали, по світлу і по податках. Заборгованість по податках залишилась, це біля близько 2 млн. грн ПДВ.

— Міська рада була в судах з податковою інспекцією. Спочатку судились із «Відродженням». На ньому вже не було ніякого майна. Майно було міської ради, і воно було перенесено на інші підприємства. Але, на жаль, ми програли суди, бо міська рада як засновник має відповідати за борги своїх підприємств. — розповіла Тетяна Єрмолаєва. — І за ліквідацію КП «Відродження», за наявність заборгованості за ПДВ ми маємо заплатити 2,5 млн. грн. Нам досить важко віддати ці кошти під час військових дій, бо є бюджет виконання і надважливі цілі. Ті всі рішення, які були прийняті кожен депутатський корпус намагався створити підприємство і закрити його. У нас сьогодні в процесі ліквідації 4 підприємства, інших ми створювати не будемо.

Також очільниця громади зазначила, що працює одне підприємство — «Чисте місто» і воно надає всі послуги, а також всі роботи, які замовляють. 

— Дякуємо їм за те, що вони працюють. Жодної фінансової підтримки ми їм не надавали, єдине, що на цій сесії було прийнято рішення про виділення 5 млн. грн для поповнення статутного фонду. Тому, що є крайня необхідність у покупці навантажувача і основних засобів, які будуть потрібні для роботи у зимовий період. — сказала вона. — Важко, що це рішення програне міською радою, і ми маємо розрахуватись за борги.

Читайте також:

Відео дня

Організація дітей інвалідів «Дім» змушені шукати нове приміщення

«Є такі вулиці, з якими ми перегинаємо палицю»

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (14)
  • Светик Белоус

    Машини,трактор,ще перечислити? Крали,наживались,все мало а зараз війна і люди поможіть... Люди виживають.
  • Valentina Shaidovska

    Якби там не було,  але це було не за каденції Єрмолаєвої, а Пузиря щось вони тоді мутили, а тепер їй потрібно віддуватись. Нехай би служби розібрались як так трапилось що при Пухирі роздерибанили "Відродження" а тепер потрібно сплатити такі кошти, які могли б піти на благоустрій міста. Не так то все просто.

    Valentina Shaidovska reply Valentina Shaidovska

    То то і наша біда що приходить на посаду людина дерибанить кошти бо потрібно побудуватися, зробити до себе дорогу, жінку забезпечити коштами,  а звіту немає ніякого, перевірки скасував кролик от і вся історія.

    Valentina Shaidovska reply Valentina Shaidovska

    Litle Kidd поки що немає, але потрібно цим питанням займатись депутатам.

    Litle Kidd reply Valentina Shaidovska

    До речи , а де ви бачили благоустрій міста ??

    Litle Kidd reply Valentina Shaidovska

    Valentina Shaidovska Наступний мер буде розгрібати те що  намутила ( намутить ) Ермолаева . І так без кінця ((
  • Вера Могилевич

    Чого бідне бо дурне?

    Наталия Тихончук reply Вера Могилевич

    Вера Могилевич  а , чого дурне ?бо бідне
  • Сергій Сергій

    Візьмуть гроші що вкрали з дороги та лікарні і заплатять.

keyboard_arrow_up