Козятинська різня бензопилою дійшла до центральних вулиць

Козятинська різня бензопилою дійшла до центральних вулиць
Ще тиждень тому тут росла алича. Тепер від дерева залишилася одна тирса
  • Тиждень тому у Козятині стало на два дерева менше.
  • Після санітарної обрізки зелених насаджень у парку комунальники з пилками перебралися на вулиці у центрі міста.
  • Під ніж пішли алича та акація. Та цього разу дерева не просто почистили, а зрізали під нуль

Сезон обрізки дерев у нашому місті не завершується практично ніколи. Козятинчани і досі жваво обговорюють формувально-санітарну обрізку у парку. Про це пишуть не лише у соцмережах, а й говорять на вулицях. Після процедури у багатьох дерев від крони практично нічого не залишилося. Тепер люди занепокоєні тим, що влітку парк перетвориться на справжнісіньку розжарену сковорідку, тому що за ці декілька місяців нові гілки вирости не встигнуть, а відсутність гілок із листям автоматично означає відсутність тіні. Тож швидше за все цього літа приємної прохолоди у міському сквері дещо поменшає.

Не встигли козятинчани перетравити цю ситуацію із формувальною обрізкою зелених насаджень у парку, як у місті знову почулися звуки пилки. Першою пішла під ніж алича біля Центру дитячої та юнацької творчості, що росла на розі вулиць Грушевського та Чумацький Шлях (колишня Мічуріна). Дерево спиляли у вівторок, 7 березня. При чому то була не звичайна формувальна обрізка. Аличу видалили повністю, не залишився навіть пеньок. Зрізаний стовбур склали обабіч того місця, де росло дерево і забрали наступного дня.

Дозвіл на видалення цієї аличі «Чисте місто» отримало ще у листопаді минулого року. Підставою для цього став акт обстеження зелених насаджень, а деревину після видалення дерева дозволили використати для господарських потреб вищевказаного комунального підприємства.

Відео дня

Алича не єдиною пішла під ніж минулого тижня. Зрізали також акацію, що росла навпроти дев’ятиповерхівки на Героїв Майдану, 9. Із цим деревом комунальникам довелося погратися значно довше, адже навідміну від маленької аличі, акація розрослася значно більше, що заввишки, що завширшки. У той таки вівторок, 7 березня спиляли частину одного стовбура, наступного дня від дерева залишився лиш маленький шматочок.

Частини стовбура забрали ще в середу, натомість гілляки від крони склали на зеленій зоні і вони лежали там цілих пів тижня. Вивезли їх аж у неділю, тож тепер від обрізки дерев залишилася сама тирса.

►Це фото ми зробили у п'ятницю, 10 березня. А дерево видалили ще в середу

Ми не можемо стверджувати, що акація, яка росла навпроти житлового будинку, була аварійною. Адже ми не експерти у цьому питанні. Втім один зі стовбурів цього дерева вже давно розколовся навпіл, наче його вдарили сокирою. Так і стояла акація декілька років і людям просто пощастило, що під час шквального пориву вітру чи обледеніння дерево не обвалилося. Якби це сталося, воно могло б впасти комусь на голову чи зачепити фасад «Ощадбанку», бо висотою та акація була в кілька метрів. Натомість алича біля Центру дитячої та юнацької творчості на перший погляд не виглядала аварійною. Втім, знову ж таки, ми не експерти, щоб робити будь-які висновки з цього приводу.

Наостанок додамо, що за перші півтора місяці цього року (від 1 січня до 14 лютого включно) виконавчий комітет Козятинської міської ради надав дозвіл на видалення двох десятків дерев, не лише у місті, а й у деяких селах Козятинської територіальної громади:

  • ялинки, тополі, чотирьох дубів і клена на міському цвинтарі;
  • шести черемх на Грушевського, 23;
  • семи верб на березі водойми у Сокільці;
  • а також самостійної порослі обабіч доріг загального користування у Кордишівському старостинському окрузі.

Маємо надію, що замість видалених дерев посадять нові.

 

Читайте також:

Зробили смітник у самісінькому центрі міста

«Не наносьте шкоду майну»: у Козятинському парку відновили поламану лавку

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Ира Василишина

    Дуже правильно роблять що зрізають,бо  перед тим як писати треба голову до гори іноді підняти.
  • Юля Ткачук

    Нарешті зрізали...про це дерево писати вже багато разів....хто не є водієм,не зрозуміє..
    Дякую,видимість руху автомобілів буде набагато кращою!!!
  • Читач03

    Хвалити Богові,що зрізали ту акацію на Героїв Майдану 9-страшно було під нею ходити,а алича біля будинку піонерів,то взагалі жах-не давала гарного огляду дороги з правої сторони дроги коли хочешпереїхати перехрестя.
    Дякую"Чисте місто" за роботу.Якби ще поремонтували лавочки під будинком Героїв Майдану 9,був би просто "КЛАС!"
  • Костя Жиян

    То нехай нові посадять

keyboard_arrow_up