Козятинська сесійна зала пуста, важливі рішення не прийняті. Що кажуть депутати?

Козятинська сесійна зала пуста, важливі рішення не прийняті. Що кажуть депутати?
  • Актуально. Останнім часом у сесійній залі Козятинської міської ради не зовсім людно.
  • Через відсутність депутатів зірвалося дві позачергові сесії, на яких мали прийняти рішення оборонно-правоохоронного блоку.
  • Свою думку щодо цього очільниця Козятинської громади висловила у відеозверненні.
  • А що з цього приводу кажуть самі депутати? Запитали у представників різних фракцій

Днями міський голова Козятина Тетяна Єрмолаєва записала чергове відеозвернення про оперативну інформацію у громаді. У короткому відеозаписі вона закцентувала свою увагу на зверненні до депутатів міської ради. Якщо конкретніше, закликала народних обранців приходити на сесії. Адже минулих два засідання (у п'ятницю, 14 та у понеділок 17 квітня) зірвалися і не відбулися, через малу кількість зареєстрованих депутатів. Не вистачило кворуму.

На позачерговій 33 сесії, яка мала бути спершу 14 квітня, а потім перенеслася на 17-те,  збиралися розглянути три питання: два рішення стосовно внесення змін до Комплексної оборонно-правової програми Козятинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки та рішення стосовно розподілу вільних залишків бюджетних коштів станом на 1 січня 2023 року. Нагадаємо, 64 мільйони гривень, які залишилися з минулорічної скарбниці, досі не використали.

За словами Тетяни Єрмолаєвої, на позачерговій 33 сесії мали підтримати рішення, які є надзвичайно важливими і надзвичайно терміновими. А саме фінансування військового батальйону, до якого наша громада має стосунок — виділити їм 1 мільйон 647 тисяч гривень для купівлі тепловізорів, дронів, радіостанцій та іншого обладнання, яке життєво-необхідне для функціонування батальйону.

Відео дня

— Для проведення сесії потрібна реєстрація і робота 14 депутатів. У п'ятницю, 14 квітня, зареєструвалося 11 депутатів, а у понеділок, 17 квітня, — 12. Тож сесія вкотре не відбулася, так як не було кворуму, — говорить у відеозверненні Тетяна Єрмолаєва,. — Хочу подякувати депутатам-військовим, що вони, не зважаючи на те, що дистанційно знаходяться не тут, зареєструвалися і мали бажання працювати, так як сесія була в онлайн-режимі. Сьогодні всі батальйони розгорнуті по всій Україні і всі знають, що вони готуються до виходу в зону бойових дій на сході. Ці рішення не були прийняті. Тому закликаю депутатів взяти участь, зібратися і підтримати рішення по військовому блоку, так як вони є надзвичайно важливими і надзвичайно терміновими.

Відповіді депутатів не забарилася. Свою позицію щодо відсутності депутатів на сесійних засіданнях висловили народні обранці партії «Слуга народу» Олександр Шумський, Євгеній Малащук, Олександр Пузир та Наталія Щербатюк. У дописі, який розмістили у соціальних мережах, відзначили і наше видання. Мовляв, якщо ми пишемо про роботу депутатів, то обов'язково слід питати думку самих депутів.

Позиція депутатів від «Слуги народу»

Цитуємо допис без змін

«Пуста сесійна зала. Це те, що останнім часом можна спостерігати під час сесії Козятинської міської ради! Чому?! Відповідь дуже проста, на мою думку, депутати просто не хочу брати участь в тому, що міський голова робить з нашою громадою! Онлайн-сесія, 10 депутатів доєднались, це майже всі її (але навіть не всі її доєднались). Такого не було при жодному міському голові. Прикриватись військовими не вийде! Кошти на ЗСУ міський голова може виділяти за своїм рішенням, це право надано постановою КМУ #252 (скрін додаю), про це сьогодні було сказано міському голові! Попрікати нас (депутатів) школами, садочками, дитячими майданчиками також не вийде, бо бюджет ми проголосували! Тепер, пані міський голова, працюйте! Ой, пробачте, забув ви профукали майже всю свою команду, звільняються спеціалісти, які можуть думати і щось робити, але вам думаючі люди не потрібні, вам потрібні кнопки, а це не до нас! Ще раз наголошую, депутати за ремонти шкіл, садочків, дитячих майданчиків, «за» розвиток нашої громади, бо тут живемо ми і наші сім’ї та не плануємо тікати в Америку. Ми готові голосувати та працювати для громади, але не з цим міським головою, цей міський голова має скласти повноваження».

За коментарем ми звернулися до Сніжани Явної — депутата Козятинської міської ради від «Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина».

Публікуємо позицію партії «Батьківщина»

«Це вже не перша спроба нашого мера Єрмолаєвої, використовуючи болючі для людей питання, змусити депутатів прийти на сесію та продовжити голосувати за той безлад, що відбувається в місті. 

Спочатку негайно потрібно було скликати сесію, щоб виділити кошти на встановлення дитячого інклюзивного майданчика в парку. Однак, кошти на його встановлення наша мер хоче виділяти лише одночасно з виділенням 60 млн на ремонт вулиць з велодоріжками без проектно-кошторисної документації, з виділенням майже 4 млн на демонтаж будинку культури та іншими сумами, які викликають багато запитань. 

Потім з’явились інші нагальні питання, такі як погашення заборгованості за монтаж кисневої станції в міській лікарні. Яка виникла ще в минулому році. Але знову чомусь голосувати треба в пакеті з іншими питаннями.

На даний час Тетяна Миколаївна підняла саме болюче питання — фінансування нагальних потреб для наших військових. Де кожна людина розуміє, що зволікати з прийняттям таких рішень не можна. В даному випадку ми хочемо донести до людей, що виділяти такі кошти міська голова в період воєнного стану має право без рішення сесії. Але не хоче робити цього, бо знову ж таки це привід змусити депутатів прийти на сесію і голосувати зовсім за інші питання.

Ми готові працювати та брати участь в сесіях, але ми за те, щоб рішення приймались прозоро, щоб була врахована думка депутатів та потреби жителів нашої громади. Якщо для цього потрібно змінити керівництво міської ради, ми це будемо робити в будь-який спосіб, в тому числі шляхом блокування засідань ради. Вимагаємо від міського голови прозвітувати за свою роботу та припинити чинити тиск на депутатів, в тому числі використовуючи медіа ресурси»

Нагадаємо:

Читайте також:

Прийом громадян міською головою відбувається щосереди

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Кирил Павлик

    Офігіти,одіяло одне,а тепло повинно бути всім.
  • Ирина Ставнийчук

    Цікаво щоб було якщо простий роботяга не вийшов на роботу?

    А цим к...м якось так п...й, що аж страшно.

    Не хочуть працювати нехай йдуть воювати.
  • Redmi Exe

    Не влаштовуйте спектаклі і бавтесь політикою сценаристи та виконавці ролей вже " Збудували Україну  " а ви їм допомагаєте , депутати разом з Єрмолаєвою дуже далекі від уміння і бажання в такий важкий час для держави об' єднатися та працювати , П'ять років коту під хвіст місто опустили , громадяни а ви думайте кого обираєте , та і видання поверхово висвітлює проблеми  непрофесійно !
  • Микола Т.

    санька міхур та тупарєзи з батьківщини щось дуже перепрацювали і натомились, нема в них 2 години вільного часу, щоб виконувати свої прямі обов'язки депутатів

keyboard_arrow_up