Козятинське “Хатіко” зазвітувалось про “здобутки”

Козятинське “Хатіко” зазвітувалось про “здобутки”

Тим часом в місті повний бардак з безпритульними собаками

Таку інформацію розмістили на офіційному сайті Козятинської міськоїх ради:

“ГО Хатіко змінює життя тварин. Ми звикли думати, що собаки на вулицях загартовані, але насправді за кожним рогом на них чекає небезпека. Одиниці волонтерів-відчайдухів не встигнуть допомогти усім, але те що вони роблять – надзвичайно велика і благородна справа.Небайдужі козятинчани об’єднались у громадську організацію «ХатіКо» і допомагають безпритульним тваринам.

- Діяльність ГО "ХатіКо" у цьому році показує дуже продуктивний результат. Хочемо подякувати меру міста Олександру Дмитровичу Пузирю за підтримку, керівнику УЖКГ Євгену Миколайовичу Малащуку за плідну співпрацю та гуманність у щорічному проекті по стерилізації та вакцинації безпритульних тварин нашого міста, - розповідає директор ОО "ХатіКо " Катерина Янович.

Відео дня

Цей рік був для організації дуже показовим та плідним. Виловлено більше 150 голів дворових собак на стерилізацію, вони усі вакциновані. Приблизно 30 цуценят та 7 котиків віддали у хороші руки. Пролікували за місцем 4 хворі собаки та спасли від смерті 2 кішок, що потребували негайної ветеринарної допомоги.

Катерина Янович висловлює подяку лікарям ветмедицини Олександру Болгарському та Сергію Валерійовичу Орлюку (клініка "Айболіт") за співпрацю та завжди кваліфіковану поміч.

Яскраві спогади цього року залишає виставка собак "Кубок ХатіКо", що за підтримки мерії був організований у сквері ім. Пушкіна для містян та їх четверолапих улюбленців.

- Також хочеться відмітити наші лекції по школам м. Козятин та іншим регіонам України з метою навчання дітей правильного поводження з тваринами та спонукання до добрих справ, роз'яснення звідки на вулицях з’являються безпритульні звірята та як це попередити, щоб зменшити їх кількість, - продовжує директор "ХатіКо". Наступний рік плануємо працювати продуктивно та розширювати свої кордони у інших областях України.

В планах є декілька проектів, які представники організації презентуватимуть на наступних сесіях міської ради для благоустрою Козятина та належного, комфортного співіснування тварин та городян. Першим на розгляді - проект про "Визнання котів екосистемою міста".

Добрі справи запалюють в наших душах людяність, співчуття до тих, хто потребує нашої допомоги. Пам’ятайте, що "ми відповідальні за тих, кого приручили", даруйте своє тепло та любов залежним від нашої опіки, четверолапим вірним друзям.

- Миру та злагоди, не скупіться на добрі вчинки, "зі всіх чеснот і достоїнств душі найбільша гідність — доброта", - підсумувала Катерина Янович.”

Хвали мене, моя губонько!

Мабуть, прочитавши в кишеньковій газеті влади здобутки міського голови, в “Хатіко” вирішили, що у них їх не менше. І викинули вони статейку про себе. А почали “Хатіко” себе хвалити ось так: Ми звикли думати, що собаки на вулиці загартовані, але, насправді, за кожним рогом на них чекає небезпека”. За кожним рогом є якісь люди, які відслідковують песиків, щоб вкусити якогось? Якщо в “Хатіко” не знають, скільки стерилізовані чотирилапі покусали людей, то радимо їм звернутися за статистикою в травмпункти чи до головних лікарів обох лікарень. Та статистика свідчить про переконливу перемогу собак над людьми!

Далі. Вони дякують міському голові і начальнику ЖЕГ за плідну роботу. А як не подякувати, коли за виділені кошти “Хатіко” відловлює песиків, чіпляє кліпсу і випускає тварину на голодну смерть? Те, що собаки не дохнуть з голоду, заслуга не хатіківців, а людей, які підкормлюють бездомних тварин. Якраз люди роблять добру справу. Тварина, яку кормить людина, набуває притулок. Вона захищає новоспеченого господаря і може мати агресивну поведінку до звичайних перехожих.

Перш ніж дякувати комусь, запитайте покусаних собаками, кому вони хочуть подякувати

Далі по тексту про показовий і плідний рік організації: виловлено більш як 150 голів дворових собак на стерилізацію,всі вони вакциновані, приблизно 30 цуценят та 7 котиків віддали в хороші руки, пролікували за місцем 4 хворі собаки та спасли від смерті 2 кішок, що потребували негайної допомоги. Це статистика? Визначення, більш як 150 дворових собак чи приблизно 30 цуценят, це видумка. Те, що ці цифри писалися з голови, наводить на думку сам вислів: дворових собак. Коли б переписувалася статистика то там би були уточнені цифри зі словами безпритульних тварин. Дворових собак ніхто не ловить, у них є господар.

Проводять виставки тварин, читають лекції в школі — це похвально. Цікавр, не запитують в школі, чому “Хатіко” проти собачих приютів? А якщо запитують, то що відповідають? Що тварину з притулку дуже важко віддати в хороші руки? Журналісти газети “RIA-Козятин” чули відповідь хатіківців на засіданні громадської ради. Маючи таку позицію, про які здобутки може йти мова?

Олесь ВЕРНИГОРА

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Саша Шевчик

    Хатiко не хоче притулкiв?
  • Володимир Петрович Сушко

    Бродячих собак не повинно бути вприципі в місті,це загроза для людей.Яка вакцинація?Вони зграями в місті бігають!!
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up