Коляда у Козятині (+фото і відео)

Коляда у Козятині (+фото і відео)

 

Нова радість стала, 
Яка не бувала,
Над Вертепом зірка ясна
На весь світ засіяла...

Різдво це улюблене свято яке чекають дорослі і діти. Перші колядники на вулицях міста з’явилися об 14-ій. І в цьому є своє пояснення. Раніше років сорок тому починали колядувати з першими сутінками. Ходили, доки в людей горіло світло.

Тепер Колядки сильно помолодшали, як в віковому вимірі, так і в часі. Більш старші діти чомусь соромляться серед білого дня колядувати. А раніше стали колядувати тому, що багато господарів, як тільки смеркає закриваються на всі запори і куди там маленькій дитині чи підлітку добратися до них. Тому й ходять ще до появи вечірньої зірки. Рідко вже можна почути ту багатьом приївшу “Коляд, коляд, колядниця, добра з медом паляниця”. Зараз колядки одна краща за іншу.

Журналісти зустріли дві трійки колядників. Артема, Віку і Женю, Влада, Артема і Влада. У них в кожного своя колядка. Запитали, як співають троє одну.

Відео дня

А ми співаємо по черзі кожен свою, — відповіли.

Ось так зайшли дві групи колядників і має господар концерт без замовлення.

Раніше діти заходили і подвіря майже кожної хати. Не ходили до тих, хто дитячого авторитету мало мав. Тепер діти в день колядок трохи розгублені. В одного собака не закритий, в іншого ворота під номерним замком. Треті в гості подалися і діти не знають, до кого йти. На колядки дорослі повинні бути дома, адже діти своїми різдвяними піснями приносять господарю добро.

Галина Касянівська

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up