Козятинські рятувальники попереджають про правила поведінки на воді

Козятинські рятувальники попереджають про правила поведінки на воді
  • У Козятинському районі серед населення місцеві рятувальники розповсюджували листівки із правилами поведінки на водних об'єктах.
  • Додають, що роздали їх до півтисячі штук

Рятувальники області щодня здійснюють роз'яснювальну роботу, спрямовану на запобігання надзвичайним подіям та загибелі людей під час відпочинку на водоймах.

Правила безпеки під час перебування на водних об'єктах. Заходи безпеки при купанні

Відео дня
  • Купатися краще вранці або ввечері, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання.
  • Плавати у воді можна не більше 20 хвилин, причому цей час слід збільшувати поступово, починаючи з 3-5 хвилин.
  • Не можна пірнати у воду після тривалого перебування на сонці. При різкому охолодженні у  воді  настає рефлекторне  скорочення  м'язів,  що спричиняє припинення дихання.
  • Забороняється входити у воду в стані алкогольного сп'яніння. Алкоголь блокує нормальну діяльність головного мозку.
  • Якщо немає поблизу обладнаного пляжу, треба вибрати безпечне для купання місце з поступовим ухилом та твердим і чистим дном.
  • У воду заходьте обережно. Ніколи не пірнайте в незнайомих місцях.
  • Не запливати далеко, особливо за буї, тому що можна не розрахувати своїх сил.
  • У водоймах з великою кількістю водоростей потрібно намагатися плисти  поблизу  самої поверхні  води,  не робити різких рухів,  щоб не заплутатись.
  • Якщо ж руки або ноги заплуталися в стеблах, необхідно зупинитися (прийняти положення "поплавка", "спливання") і звільнитися від них.
  • Дуже обережно плавайте на надувних матрацах і надувних іграшках. Вітром їх може віднести дуже далеко від берега, а хвилею - захлеснути, із них може вийти повітря, і вони втратять плавучість.
  • Купання з маскою, трубкою і ластами потребує особливої обережності. Не можна плавати з трубкою при сильних хвилях!

Що робити, якщо на ваших очах тоне людина?

Негайно оцініть обстановку та подивіться, чи немає поруч рятувального,
засобу? Ним може бути все, що збільшить плавучість людини і що ви в змозі
до неї докинути.                                                                                                    

Уміння надати допомогу при нещасних випадках потрібне кожній людині. Особливо складно це робити без використання рятувальних засобів (човнів, катерів та ін.). Якщо ви кинулися на допомогу, то треба максимально враховувати плин води, вітер, відстань до берега. Наближаючись, намагайтеся заспокоїти і підбадьорити плавця, що вибився із сил. Якщо це вдалося і постраждалий може контролювати себе, він повинен триматися за плечі свого рятівника. Якщо ж постраждалий не контролює своїх дій - поводитися з ним треба жорстко, не даючи йому впасти у стан паніки.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up