Козятинських лікарів протестували ІФА-тестами

Козятинських лікарів протестували ІФА-тестами
Ірина у міському лікувально-діагностичному центрі у Вінниці, де надали пробірки для проходження ІФА-тестів
  • Турбота. Днями, за ініціативи громадського обєднання Ірини Колесник у Козятині   безкоштовно протестували близько 250 осіб тестами імуно-ферментного аналізу (ІФА) на COVID-19. Кому робили тестування та які результати — читайте у матеріалі

З початку весни для українців темою №1 став небезпечний вірус COVID–19. Щодня, отримуючи статистику поширення цієї хвороби, аналізуючи стан захворюваності серед медичних працівників, стає зрозуміло про відповідальність, покладену на працівників медичної галузі. Адже щоденно, контактуючи з пацієнтами, які мають різні захворювання, вони наражають себе та своїх рідних на небезпеку. Приємно, що в такий нелегкий час в наших краях є люди, які дбають про здоров'я медиків. 

Ми неодноразово повідомляли про благодійну допомогу наших підприємців, аграріїв, меценатів, волонтерів. Про численну кількість наданої ними допомоги козятинським лікарням, починаючи від медичних масок, дезінфекторів і захисних костюмів, закінчуюючи апаратами штучної вентиляції ленегь. 

Так, днями, громадське обєднання Ірини Колесник, команда якої, за рішенням  експертної рада Національного конкурсу «Благодійна Україна», увійшла в трійку лідерів у номінації «Волонтер року», провела безкоштовне ІФА-тестування серед лікарів та освітян Козятина. 

Відео дня

— До групи, де брали забір крові, увійшли в першу чергу медики швидкої допомоги, — розповідає газеті Ірина Колесник. — Далі ми простестували медперсонал сімейної медицину Козятина, міської лікарні та  працівників районного відділу освіти. Ми дбаємо про здоров’я наших краян і робимо все можливе, аби забезпечити їх всіма необхідними засобами для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Лікарі, в свою чергу, цінують такі благодійні вчинки, висловлюють щиру подяку.

— Адміністрація та трудовий колектив міської козятинської лікарні щиро вдячні за надання безкоштовної змоги провести ІФА-тестування співробітників закладу. Ці тести дають 99 % вірогідності наявності вірусу в крові або якщо людина ним перехворіла, то він виявляє антитіла. Захворілих, слава Богу, немає, — каже головний лікар комунального підприємства «Міська лікарня» Козятинської міської ради» Олександр Євтушок. — Це вияв не просто доброти, а й соціальної відповідальності!

Що таке ІФА -тести?

Тести імуно-ферментного аналізу (ІФА-тести) на COVID-19

Імуноферментний аналіз — це вид аналізу, за допомогою якого виявляється комплекс «антиген — антитіло», який виробляється, коли організм уражений вірусом. Цей комплекс утворюється завдяки імунологічній реакції антигену з відповідним антитілом.

Метод ІФА-тестування визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, якщо G — то людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.

Використання ІФА-тестів для виявлення антитіл COVID-19 врегульоване наказом МОЗ від 20.05.2020 № 1227 «Про затвердження змін до Стандартів медичної допомоги Коронавірусна хвороба» (COVID-19).

Навіщо потрібен ІФА-тест?

ІФА-тести дозволять розвантажити систему діагностування COVID-19 та підвищити її ефективність, однак для встановлення діагнозу залишається виключно результат ПЛР (лабораторна діагностика).

У пацієнтів з початком імунної реакції організму та виділення антитіл може знизитися контагіозність (заразність) вірусу.

Дослідження показують, що протягом 7 днів після появи симптомів у пацієнта, ПЛР тести давали позитивний результат практично в 100% випадків. Якщо пацієнт звернувся пізніше, показник дещо падає. Надалі чутливість методу ПЛР знижується.

Є підстави вважати, що контагіозність вірусу є наслідком імунної реакції організму зараженого зі зростанням рівня нейтралізуючих антитіл.

Нагадаємо:

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up