Козятинський гурт підкорив серця Олега Скрипки та Ніни Матвієнко

Козятинський гурт підкорив серця Олега Скрипки та Ніни Матвієнко
  • Рок-гурт «Draft» виборов гран-прі на всеукраїнському музичному фестивалі «Гонта Фест», що днями відбувся в Умані.
  • За головний приз приїхали змагатися 12 колективів із різних куточків України, але саме наші хлопці вразили зіркове журі найбільше.

Гурт «Draft» у рок-просторі Козятина вже чотири роки. До його складу входять четверо надзвичайно талановитих та харизматичних учасників: вокаліст Сергій Гайдучок, який водночас грає на гітарі, Максим Ситніцький грає на електро-гітарі, Богдан Ільчук — басист, Ілля Мхеідзе грає на барабанах. Їх пісні крутять на українських радіостанціях. Вони виступають у різних куточках України. Цього разу хлопці поїхали підкорювати Умань, де у суботу, 18 вересня провели перший фестиваль української пісні «Гонта Фест».

— Встали рано, взяли гарний настрій і виїхали на Умань, — розповідає Сергій Гайдучок, вокаліст гурту «Draft». — Дорогою я жартував, що заїду під саму сцену на площі, а насправді так і вийшло. Приїхали ми з дощем. Одразу приємно вразили організатори. За нами була закріплена координатор Лілія. Нам видали талони на харчування, ознайомили з планом фесту погодинно.

Відео дня

До участі у «Гонта Фесті» шляхом жеребкування відібрали 12 гуртів із різних міст. Ведучим заходу був відомий український шоумен Юрій Горбунов. Оскільки «Draft» мали вийти на сцену восьмими, до початку виступу хлопці вирішили прогулятися по Умані і навіть встигли прикупити футболку з логотипом гурту «Metallica» на одному з уманських секонд-хендів.

— Саундчек пройшов дуже добре, — каже Гайдучок. — Стейджмен Влад (працівник сцени, який допомагає підключити музичні інструменти — авт.) та звукач Артем знали свою справу.

Поки козятинчани чекали на свій виступ, послухали інших конкурсантів. Усі грали значно легшу музику і це додало хвилювання. Сергій Гайдучок зізнається, що у той момент відчули себе трохи «неформатом», тому що серед гуртів, які виступали на фестивалі, були навіть поп-виконавці та ді-джеї.

— Перед виходом на сцену ми зайшли в магазин купити води і я перепитав, чи не сьогодні день міста, — продовжує Сергій. — На що продавчиня сказала: «Сьогодні, але не пам’ятаю, скільки років місту». Чоловік із черги підтвердив. І от ми на сцені. Юрій Горбунов нас оголосив і я кажу, що ми «Draft» з Козятина, і вітаю всіх з Днем міста! І у відповідь вся площа махає головами і кажуть: «Не сьогодні!» Я ледь не впав. Юрій Горбунов одразу почав працювати з публікою, щоб мене витягнути, але я вирішив сказати правду про продавчиню в магазині. Всі посміялись і це навіть стало нам на руку, я привернув увагу всієї площі та журі. Горбунов пожартував, що доведеться тепер безкоштовно відіграти на День міста Умані, на що я потис йому руку.

Хлопці зачепили публіку з перших секунд. Свій виступ вони почали з короткого інтро. Журі одразу почали фільмувати «Draft» на телефони. До речі, про тих, хто оцінював учасників фестивалю. Це — Олег Скрипка, лідер гурту «Воплі Відоплясова», народна артистка України Ніна Матвієнко та представниця від генерального спонсора фестивалю Анна Заславська.

Хлопці відіграли дві пісні. Після першої композиції під назвою «Зима» зірвався шквал овацій та гучних оплесків. Наступний трек «Монолог» публіка зустріла не менш емоційно. Перед тим, як її виконувати, Сергій Гайдучок розповів глядачам, що ця пісня про парадоксальну любов до України, яку любиш попри усі проблеми та незгоди. Після виступу «Draft» ведучий Юрій Горбунов сказав, що вони — потужний гурт і дуже круто виступили.

Коли усі виконавці відіграли свої пісні, настав найбільш хвилюючий момент, адже мали оголошувати переможця, який отримає гран-прі у розмірі 50 тисяч гривень.

— Ми хотіли послухати, як оголошують переможців, на площі, як глядачі, але організатори подзвонили і сказали, що всі гурти мають стояти під сценою і чекати вердикту журі. Попереду йшли Макс і Богдан, за ними я з Іллюхою. Проходячи повз палатку організаторів, ми випадково побачили назву «Draft» на величезному чеку! У нас ледь серця не повистрибували! Ми аж попадали на коліна від радості! — ділиться враженнями Сергій Гайдучок. — І це все бачили гурти здалеку. Організатори на таке не розраховували. Одразу підійшли і сказали, що раз знаєте, відправляйте фронтмена отримати грамоту учасника і готуйтесь зіграти ще дві пісні на біс.

Олег Скрипка оголосив, що за одностайним рішенням ведучих перемагають наші козятинчани. «Draft» вийшли на сцену за нагородою, обійнялися з Ніною Матвієнко й Анною Заславською та потиснули руку Олегу Скрипці. Привітала козятинських рокерів із перемогою також міський голова Умані Ірина Плетньова, а Юрій Горбунов пожартував, що тепер «Draft» має виступити на Дні міста за гонорар. Після привітань хлопців запросили зіграти на біс.

— Так як ми з Козятина, нам мало було дві пісні на біс і ми відіграли п’ять! — додає Сергій Гайдучок. — Вийшов повноцінний концерт гурту «Draft». Публіка була жива і гаряча, після кожної пісні стояв такий крик, ніби на фестивалі Вудсток. Після останньої пісні я зняв футболку, зістрибнув зі сцени та викинув в людей, Ілля — барабанні палички, Богдан — медіатори, Максим теж подарував свою футболку новим фанатам «Draft». Умань ще довго пам’ятатиме наш виступ!

*Джерело фото: Умань стрім

Подивитися виступ наших хлопців можна на відео нижче з 1:30:20 до 1:44:04, і виступ на біс з 3:07:04 до 3:34:48

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лика Семчук

    Вітаю.!!!!!!!!!!!! Аж дуже  драйвово!!!!!
  • Сергей Полонский

    Молодці,так тримати!!!👍🇺🇦

keyboard_arrow_up