Козятинській ОТГ повернуть землю

Козятинській ОТГ повернуть землю
  • Прокуратура подала до суду клопотання про повернення у власність Козятинської громади земельної ділянки, власниця якої померла 25 років тому.
  • Детальніше - у нашій публікації.

Хмільницька окружна прокуратура подала до суду заяву про визнання відумерлою спадщиною земельної ділянки, що розташована у межах Козятинської територіальної громади. Про це повідомляють на сайті Вінницької обласної прокуратури.

Ділянка, розміром 3 гектари, належала жінці і розташована в одному з сіл ОТГ. Вартість землі - 500 тисяч гривень. У 1996 році власниця паю померла, але спадкоємців, які заявили своє право на майно, не було.

"З огляду на це, сільська рада мала б подати до суду заяву про визнання спадщини відумерлою і прийняти у власність землю. Втім орган місцевого самоврядування упродовж 25 років не виконував законної процедури, втративши значні грошові надходження до бюджету від оренди землі", - йдеться на сайті обласної прокуратури.

Відео дня

Саме тому прокуратура звернулася до суду, аби визнати ділянку землі відумерлою спадщиною і повернути її громаді.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Альоша Капніст

    Геройский поступок !!! Але це не едина дилянка в районе их сотни обробляють деньги у свий карман через 25 лет очередной подвиг и газета на висоти

keyboard_arrow_up