Козятинське «РІЗДВЯНЕ ДИВО»

Козятинське «РІЗДВЯНЕ ДИВО»

11-12 січня 2019 року на Вінниччині відбувся V обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво» в якому Козятинський район взяв участь та представив світлицю з Різдвяно-новорічними виробами майстрів-умільців народних промислів – це вишиті ікони та рушники, декоративні вироби з бумаги , ниток, лози, різдвяні дідухи тощо.

За інформацією офіційного сайту козятинської РД,святкова випічка та обрядові страви приваблювали глядачів та учасників дійства. Тут кожен бажаючий мав змогу побачити всі атрибути Різдвяних свят, які споконвіку зберігаються в сільських українських родинах. А розпочинався фестиваль святковою ходою 30-ти колядницьких гуртів районів та ОТГ області, які з зірками у супроводі народних музик по вул. Соборній прямували до головної ялинки міста. 

На сцені біля літнього театру розпочався великий різдвяний концерт «Засіємо добром» - де кожен міг доторкнутися душею і серцем до народного джерела звичаїв і традицій, на якому гурт «Струни серця» КЗ «Козятинський РБК» гідно представив наш район, співаючи різдвяні пісні.
Всього у фестивалі впродовж двох днів взяли участь біля 80 фольклорно -етнограівчних, фольклорних, співочих та музичних колективів і окремих виконавців та понад пів сотні народних умільців області.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up