Козятинський тарифний майдан перейшов в стан очікування

Козятинський тарифний майдан перейшов в стан очікування
Щонеділі, починаючи з 10 січня, козятинчани приходили на майдан. Щоправда з кожним тижнем людей було менше

Козятинський тарифний майдан вирішив збиратися тільки на вимогу громади. Таке рішення прийняв актив козятинського тарифного майдану.

Як повідомив голова тарифного майдану Едуард Дембіцький останнім часом на зібрання приходять близько півтора десятка активістів. 

– Відповідей з інстанцій, куди ми зверталися щодо високих тарифів, досі немає. Проявляти якийсь радикалізм, коли в багатьох обласних центрах люди припинили виходити на акції протесту, буде мало дієвим. Тому чекатимемо подальших дій центральної влади, – сказав пан Едуард.

—Ми виконали велику місію. Завдяки таким як ми, влада трохи пішла на поступки. Шкода, що через холод в січні, лютому на акції протесту виходило мало людей, але їх вийшло рівно стільки щоб ціна газу була 6,99. Вийшло б більше людей на акцію ні «Високим тарифам» тариф міг би бути 5,99 чи 4,99 і так до економічно обгрунтованої ціни. – вважає  заступник голови Віктор Рудь 

Відео дня

 Пані Тетяна каже, що якби люди не вийшли – монополіст не зупинився б і в лютому можливо добавив би ще зо дві гривні до тарифу. А так, завдяки активній позиції громади в Лубнах, та акцій протесту в обласних центрах, Уряд зменшив Облгазам апетити. Кожен день ми чуємо, що тариф і на березень буде незмінним, а  річна ціна на газ для населення може почати діяти з 1 травня поточного року і діятиме по 30 квітня наступного року. Про це йдеться в проєкті рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики. 

Міненерго працює над питанням переходу на одну платіжку за газ та його розподіл. Про це в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко повідомив у Facebook.

«З конкретних речей, над якими ми зараз працюємо у відповідь на запит багатьох споживачів - це перехід на одну платіжку за газ та розподіл, при цьому щоб тариф на розподіл не був в одних регіонах вищим за тарифи в інших регіонах», - написав в.о. Міністра енергетики.

Також, за його словами, Міненерго опрацьовує введення обмеження націнки монополістів на роздрібному ринку та вдосконалення роботи оптового ринку, зокрема щодо обсягів, які мають виставляти на ринок державні компанії. 

«Ми також пропонуємо змінити принципи формування тарифів, щоб споживачі були впевнені в тому, що на них не перекладають неефективність роботи операторів мереж, і щоб гроші не виймалися, а вкладалися у підвищення якості та надійності постачання газу, тепла, електроенергії», - додав Вітренко.

Постачальник не матиме права протягом періоду дії базової річної пропозиції (з 1 травня по 30 квітня наступного року) міняти ціну природного газу.

Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку поставок побутовому споживачеві, але триватиме до 30 квітня наступного року.

У випадку прийняття, постанова набере чинності з 1 травня 2021 року, але не раніше дня, наступного за днем ​​його оприлюднення на офіційному сайті НК

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up